11°C
Mostar 14°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

10.04.2021 / 20:11 Ostali sportovi - Historijski rezultat

Štetić i Husić srebreni na Evropskom prvenstvu za seniore u Sofiji

Štetić i Husić srebreni na Evropskom prvenstvu za seniore u Sofiji
Foto: Fena / Vijesti.ba
Na Evropskom taekwondo prvenstvu za seniore koje se održava u Sofiji danas su nastupili bh. predstavnici Marija Štetić i Nedžad Husić, oboje su osvojili srebrene medalje.

To je prvi put da Bosna i Hercegovina ima medalju s Evropskog prvenstva, u kategoriji seniora u olimpijskom taekwondou.

U kategoriji žena do 62 kilograma nastupila je Marija Štetić koja je u prvoj borbi savladala predstavnicu Mađarske rezultatom 20:4. U drugoj borbi Štetić je savladala predstavnicu Italije rezultatom 15:4, dok je u polufinalnoj borbi bila bolja od predstavnice Turske sa 21:11. U finalu je poražena od predstavnice Hrvatske rezultatom 14:10.

Nedžad Husić nastupio je u kategoriji do 74 kilograma, a takmičenje je počeo pobjedom protiv predstavnika Danske rezultatom 38:18. Drugu borbu završio je nokautiranjem predstavnika Srbije dok je u trećoj bio bolji od predstavnika Hrvatske, rezultatom 55:40. U polufinalnoj borbi savladao je predstavnika Belgije 18:11, a u finalnoj borbi poražen je od Poljaka rezultatom 16:12.

- Štetić i Husić tim rezultatima ispisali su historiju olimpijskog taekwondoa u Bosni i Hercegovini i pokazali da su u odličnoj formi, pred kvalifikacije za Olimpijske igre. Priliku za nove medalje sutra će imati bh. predstavnici Dinko Šegedin i Dora Marušić - saopćeno je iz Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo