12°C
Mostar 15°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 15°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

13.04.2021 / 15:30 BiH - Zabranjeno

Hrvatska pošta Mostar vratila pismo jer je napisano ćirilicom!

Hrvatska pošta Mostar vratila pismo jer je napisano ćirilicom!
Pismena pošiljka adresirana ćirilicom i upućena na adresu u Novi Sad iz Hrvatske pošte u Mostaru vratila se pošiljaocu u Mostar sa pečatom ”zabranjeno pisanje ćirilicom”.

Naime, pošta je predata 7. aprila u glavnoj poslovnici HP-a u Mostaru, a pošiljaocu se vratila danas.

”Hrvatska pošta Mostar primila je kovertu bez problema. Pošiljka je bila preporučena s povratnicom i plaćena 16,80 KM. Danas dobivam kovertu nazad. Zbunjen pitam poštara šta je u pitanju. Zajedno zaključujemo da je na koverti naljepnica na kojoj piše ‘zabranjeno pisanje ćirilicom’ i pečat Pošte Zagreb”, kaže Mostarac koji navodi da je bila u pitanju važna pošta koja je trebala stići u Novi Sada u određenom roku.

On postavlja pitanja da li je u BiH službeno pismo ćirilica ili nije. ”Ako pošta nije mogla biti poslana na ćirilici onda su mi to bili dužni kazati na prijemu. Ne samo da sam oštećen, jer moji važni dokumenti nisu stigli i roku, nego sam povrijeđen kao čovjek i šokiran”, kaže šokirani Srbin iz Mostara koji nije želio svoj identitet otkrivati u javnosti, prenosi  topportal.

Kontaktirali smo HP Mostar i zatražili odgovor na navedena pitanja. Odgovoreno je da nemaju portparola, te da će nas neko kontaktirati.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo