2°C
Mostar 7°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 6°C
Bihać 4°C

14.04.2021 / 20:14 Ostali sportovi - Prvo mjesto u grupi

Futsaleri BiH porazom od Srbije okončali kvalifikacije za Euro

Futsaleri BiH porazom od Srbije okončali kvalifikacije za Euro
Foto: NSBIH / Vijesti.ba
Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u utakmici posljednjeg šestog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od Srbije (1:3), tako da izabranici selektora Ive Kreze, koji su već ranije ostvarili historijski plasman na Euro, ...

... nisu uspjeli ostati maksimalni u ovim kvalifikacijama. Srbija je ovim trijumfom u Zenici izborila plasman u baraž.

Prvu veliku šansu na meču je imala Srbija već u prvoj minuti, ali je udarac Tomića iz odlične pozicije otišao pored gola. Dugo smo nakon toga čekali na novo uzbuđenje, oba tima su igrala bez previše srljanja, a u 11. minuti priliku imaju Zmajevi. Radmilović je napravio nekoliko fantastičnih poteza i prevario tri protivnička igrača, ali je onda na drugoj strani tražio nekog od saigrača. Nažalost, tamo nije bilo nikoga i propala je velika prilika.

Sljedeću priliku naši momci ipak nisu propustili. Josip Sesar je u 12. minuti sjajno povukao loptu, potom proigrao svog prezimenjaka Marina, a on je neometan zatresao mrežu na praznom golu Srbije za 1:0. Ekspresan odgovor stigao je od komšija koje u 13. minuti poravnavaju golom Rakića, a asistirao je Lazarević.

Potom u 15. minuti Srbija dolazi do potpunog preokreta, Pršić je sjajno prevario Sesara, a onda silovito šutirao i pogodio za 2:1. Samo nekoliko trenutaka poslije Pršić je stigao do novog pogotka i povisio na 3:1. U finišu je dobru šansu imao Kahvedžić, ali šutirao je preko gola.

Na početku drugog poluvremena okvir gola je spriječio da Zmajevi smanje zaostatak. Jelić je pogodio stativu. Nedugo nakon toga Vulić je odbranio Kahvedžiću. Reprezentacija BiH imala je inicijativu, dok se Srbija dobro branila, a u nekim situacijama nisu uspjeli postići pogodak kada je gol naše reprezentacije bio prazan.

Petrov je bio u naletu u 32. minuti, a zbog igranja rukom van svog prostora Milanović je dobio crveni karton. Lazarević je na drugoj strani dobio crveni karton, tačnije drugi žuti, zbog neopreznog starta. Zmajevi su napadali, a Bošković je zatresao mrežu Srbije u 37. minuti, no pogodak je poništen zbog faula.

U finišu utakmice i Galić je dobio crveni karton zbog igranja rukom van svog prostora.Tako da je selektor Krezo u ovoj utakmici ostao i bez drugog golmana, tako da u zapisniku nije imao više čuvara mreže u zapisniku i na gol je stao Aladžić. Srbija u nastavku nije žurila i čuvala je prednost, a na kraju uspjeli su doći do trijumfa.

U drugoj utakmici u okviru naše grupe Rumunija je sa 9:1 savladala Sjevernu Makedoniju, ali to im nije pomoglo da dođu do druge pozicije, s obzirom na pobjedu Srbije.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo