12°C
Mostar 15°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 15°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

15.04.2021 / 13:20 Crna hronika - Istraga u toku

Nesretan događaj sa smrtnim ishodom u Kantonalnoj bolnici u Bihaću

Nesretan događaj sa smrtnim ishodom u Kantonalnoj bolnici u Bihaću
Foto: FENA

Pedesetdevetogodišnji muškarac iz Velike Kladuše jutros iza sedam sati smrtno je stradao nakon nesretnog pada ili namjernog skoka kroz prozor COVID - odjela 3 u Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću.

Policijska istraga u koju je odmah uključeno i nadležno Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona još uvijek je u toku.

- Mi smo o nesretnom događaju obaviješteni od obezbjeđenja u krugu bolnice, nakon čega su se dežurni timovi odmah uputili na mjesto događaja. Izvršen je detaljan uviđaj i u saradnji s dežurnim kantonalnim tužiocem provodi se kriminalistička istraga o utvrđivanju svih okolnosti koje su prethodile ovom događaju. O tome da li se radi o namjernom skoku i samoubistvu, nesretnom slučaju ili nečemu drugom, znat ćemo po završetku svih istražnih radnji - riječi su glasnogovornika policije Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedića.

Iz Kantonalne bolnice je potvrđeno kako se radilo o teškom COVID pacijentu.

- Zdravstveno stanje pacijenta iz Velike Kladuše je bilo teško, zbog čega je i bio hospitaliziran na COVID odjelu. Nalazio se na visokom protoku kisika, s obzirom da nije mogao samostalno održavati koncentraciju u krvi, tako da je vjerovatno i to imalo svojih posljedica - izjavio je direktor Kantonalne bolnice u Bihaću Hajrudin Havić.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo