14°C
Mostar 17°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

16.04.2021 / 10:12 Fudbal - Upozorenje

FK Sarajevo će eventualne nepravilnosti u suđenju Elvisa Mujića prijaviti UEFA-i

FK Sarajevo će eventualne nepravilnosti u suđenju Elvisa Mujića prijaviti UEFA-i

Dosta prašine se diglo odlukom NSBiH da za glavnog sudiju meča sezone između Sarajeva i Borca stavi Elvisa Mujića.

Navijači Sarajeva nisu zadovoljni takvom odlukom, a očito ni čelnici kluba iz Titove 38b, koji su se danas oglasili zvaničnim saopštenjem.

U nastavku ga prenosimo u cjelosti:

“Jučerašnjom odlukom NSBiH utakmicu 26. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine između aktuelnog šampiona i FK Borac sudit će Elvis Mujić.

FK Sarajevo izražava nezadovoljstvo činjenicom da je suđenje ovako važne utakmice čiji ishod utiče na razliku između prvoplasirane i drugoplasirane ekipe, pripalo arbitru Mujiću zbog očiglednih i brojnih grešaka imenovanog u tekućoj sezoni ali i prethodnima, o čemu je više puta svjedočila brojna sportska javnost.

Iako smo svjesni da do promjene službenih lica delegiranih od strane NSFBiH neće doći, na ovaj način želimo istaći sumnju da će integritet takmičenja biti narušen odlukama kompromitovane osobe.

Također, FK Sarajevo obavještava navijače i cjelokupnu sportsku javnost da će sve eventualne nepravilnosti ovog i narednih susreta prijaviti nadležnim komisijama UEFA-e, sportskim prijateljima i partnerima kluba u cijelom svijetu.

Ujedno pozivamo i sve navijače da svoje žalbe dostave klikom na LINK.

U proteklom periodu ostvaren je kontakt sa predstavnicima organizacije SportRadar čiji primarni cilj je zaštita integriteta sportskih takmičenja na globalnom nivou.

Podsjećamo, u novembru 2019. godine FK Sarajevo tražio je izuzeće navedenog arbitra na utakmici 16. kola, nakon što Mujić kao glavni sudac nije prekinuo susret u kojem je prvotimac FK Sarajevo pogođen u glavu tupim predmetom; međutim zahtjev upućen NSBiH tada nije uvažen”, piše u saopštenju bordo kluba.(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo