14°C
Mostar 17°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

16.04.2021 / 10:41 BiH - Poziv vlastima

Ambasada SAD: Novinari moraju neometano raditi svoj posao

Ambasada SAD: Novinari moraju neometano raditi svoj posao
Foto: Vijesti.ba

Ambasada SAD u BiH uputila je poziv vlastima u BiH da kreiraju okruženje u kojem novinari mogu neometano raditi svoj posao.

- Detaljno pratimo situaciju i pozivamo vlasti da stvore okruženje u kojem novinari mogu raditi svoj posao poručuju iz Ambasade SAD.

Podsjećaju da novinari rade predano u uslovima pandemije koji im stvaraju dodatni stres, a izvještaji o verbalnim napadima na novinare, prijetnje i pritisci kojima su izloženi su dodatno zabrinjavajući.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

- U ovim teškim vremenima, pandemija stvara dodatni stres novinarima i medijskim kućama koji i dalje predano rade svoj posao. Skorašnji izvještaji o verbalim napadima novinara i njihovom zadržavanju od strane policije dok su obavljali svoje zadatke, prijetnjama i pritiscima zbog njihovog istraživanja korumpiranih slučajeva, diskreditiranjima novinara i napadima na osnovu njihovog etničkog porijekla ili spola, sajber i politički motiviranim napadima na njih su zaista zabrinjavajući i ostavljaju efekat hlađenja na novinare. Detaljno pratimo situaciju i pozivamo vlasti da stvore okruženje u kojem novinari mogu raditi svoj posao - objavljeno je na Twitteru Ambasade SAD u BiH.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo