6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C

18.04.2021 / 20:57 Fudbal - Premijer liga BiH

Velika pobjeda Veleža protiv Širokog

Velika pobjeda Veleža protiv Širokog
Foto: Jabuka.tv

Na stadionu Pecara odigrana je posljednja utakmica 26. kola m:tel Premijer lige BiH između NK Široki Brijeg i FK Velež Mostar.

Na kraju, Rođeni su upisali veliku i važnu pobjedu rezultatom 0:2, a strijelci su bili Anđušić i Zvonić.

Rođeni su danas igrali u sljedećem sastavu: Bogdanović – Ćosić, Cheshmedjiev, Zeljković, Dario – Hasanović, Radovac – Vehabović, Anđušić, Brandao – Georgijević. Na klupi su Kjosevski, Alagić, Zvonić, Osmić, Pršeš, Behram, Hajdarević, Ovčina i Zubanović.

Za NK Široki Brijeg su igrali: Miškić, Medić, Čuljak, Jurilj, Stanić, Vukoja, Zachara, Begić, Jurić, Musa, Ikić. Na klupi su bili Pehar, Obšivač, Mašić, Šabić, Oršolić, Raguž, Brekalo, Jurić, Maganjić.

Prvi na utakmci svoj udarac je oprobao Ikić u 1. minuti, pravo u Bogdanovića. Na drugoj strani, Rođeni iz prve prilike dolaze do prednosti, kada je Anđušić prizemnim udarcem savladao golmana Miškića. Igrala se 2. minuta. Nakon toga, svoj udarac je oprobao Hasanović, lopta odlazi pored gola.

U 14. minuti Rođeni su imali dva kartonirana igrača zbog prigovora, a to su bili Hasanović i Vehabović. U 26. minuti Georgijević u skoku dolazi do lopte prije Miškića, ali lopta ide preko gola. Na drugoj strani, u 27. minuti Bogdanović fenomenalno reaguje u dva navrata, nakon udarca glavom Ikića.

Do kraja poluvremena svoje udarce su oprobali Anđušić i Radovac, a na drugoj strani Zachara nijeuspio primiti jednu loptu u 16-ercu, tako da se na odmor otišlo sa prednošću Veleža rezultatom 0:1.

Drugo poluvrijeme Rođeni otvaraju u istom sastavu. Georgijević se u dva navrata našao u prilici da ozbiljnije zaprijeti golu domaćina, ali u oba navrata loše reaguje. U 57. minuti Rođeni rade dvostruku izmjenu. U igru su ušli Zvonić i Ovčina, a izašli su Cheshmedjiev i Georgijević. Na drugoj strani prijetio je Zachara, ali Bogdanović na pravom mjestu.

U 68. minuti priliku za igru dobio je Osmić, koji je zamijenio Hasanovića. Ovčina se našao u prilici u 75. minuti, ali odbrana Širokog blokira i lopta odlazi u korner. U 77. minuti velika šansa za Velež da poveća prednost, pošto je sudija pokazao na penal. Nažalost, Brandao loše šutira i golman Miškić brani.

U 82. minuti Stanić dobro šutira, ali Bogdanović dobro reaguje i izbacuje loptu u korner. Nakon toga, Rođeni rade dvostruku izmjenu, u igru su ušli Pršeš i Behram, a izašli su Anđušić i Vehabović.

Pred sami kraj utakmice, dosuđen je novi penal za Velež, kojeg je ovaj put iskoristio Denis Zvonić, za vodstvo od 0:2. Tako su Rođeni upisali novu pobjedu i tri važna boda u borbi za Evropu.

U narednom kolu na stadion Rođeni dolazi FK Krupa.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo