12°C
Mostar 15°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 16°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

19.04.2021 / 18:41 Politika - Činit će je 16 odbornika

SDS formirao novu skupštinsku većinu u Prnjavoru

SDS formirao novu skupštinsku većinu u Prnjavoru
Prnjavor / Vijesti.ba
SDS u Prnjavoru formirao je novu skupštinsku većinu koju će činiti 16 odbornika, rekao je danas predsjednik prnjavorskog Opštinskog odbora SDS-a Milan Petrović.

U novoj skupštinskoj većini nalazi se devet odbornika SDS-a, tri iz DNS-a, kao i odbornici Mirko Bukvić iz NDP-a, Milorad Kondić iz Srpske radikalne stranke "Vojislav Šešelj", Mile Šljivić iz DEMOS-a i odbornik iz reda nacionalnih manjina Branko Deket.

Petrović je rekao na konferenciji za novinare da je cilj nove skupštinske većine brži razvoj opštine Prnjavor i realizacija projekata koji su, kako kaže, do sada stagnirali.

On je naveo da će novoformirana skupštinska većina podržati sve dobre projekte koje predloži načelnik opštine i koji su u interesu građana, kao i da će tražiti punu transparentnost u radu načelnika, lokalne uprave i Skupštine opštine.

Petrković je rekao da će novi predsjednik Skupštine opštine biti Mirko Bukvić, a potpredsjednik Milorad Kondić.

Predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Prnjavor Dragan Radić kaže da nova većina u Skupštini opštine svojim odlukama neće blokirati nijedan koristan prijedlog ili investiciju, ali da želi bolju kontrolu utrošaka sredstava.

“Želimo da uspostavimo ravnotežu između rada načelnika i Skupštine jer smo i jedni i drugi legitimno birani od strane građana i imamo pravo na odlučivanje”, rekao je Radić.

Današnjoj konferenciji za novinare u Prnjavoru prisustvovao je i predsjednik SDS Mirko Šarović, koji je poručio da će u novoj skupštinskoj većini SDS biti pouzdan partner na realizaciji dugoročnih planova i da će raditi u interesu svih građana.

Skupština opštine Prnjavor u svom sastavu ima ukupno 29 odbornika, a funkciju načelnika opštine obavlja Darko Tomaš iz SNSD-a.

(Vijesti.ba / SRNA)

Izdvajamo