16°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

20.04.2021 / 10:35 Crna hronika - PU Doboj

Prevarena žena iz Doboja: Obećao joj brak, uzeo 12.000 KM pa nestao

Prevarena žena iz Doboja: Obećao joj brak, uzeo 12.000 KM pa nestao
Ilustracija

Slučaj prevare zabilježen je jučer u Doboju kada je jednu ženu iz ovog grada prevario nepoznati muškarac koji joj se javio putem interneta predstavljajući se kao vojnik SAD-a u Siriji, rekavši da je zainteresovan za brak.

Kako kažu u Policijskoj upravi Doboj, 19. aprila obratila im se oštećena osoba koja je prijavila da je prevarena od strane nepoznate osobe koja se predstavila da je "vojnik SAD-a" i da se trenutno nalazi u Siriji.

"Oštećena osoba je s njim stupila u kontakt putem društvene mreže Facebook te je navodno s njim dogovorila da će se vjenčati te da će joj on na njenu adresu poslati paket u kome su se nalazili navodno papiri koji su im potrebni za vjenčanje kao i veća količina novca, te je rekao da će joj sve njegov agent donijeti na kućnu adresu", kažu iz PU Doboj.

Navode da je potom oštećena stupila u kontakt sa njegovim agentom koji joj je rekao da je potrebno da mu putem "Western uniona" uplati 12.000 KM da plati carinu za paket, što je ona i učinila.

"O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela 'Prevara'", navode iz PU Doboj.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo