-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 2°C
Bihać 1°C

20.04.2021 / 13:48 Svijet - Portparol Kremlja

Peskov: Ambasadori se vraćaju kada to bude imalo svrhu

Peskov: Ambasadori se vraćaju kada to bude imalo svrhu
Dmitrij Peskov / Vijesti.ba
Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov i američki ambasador u Rusiji Džon Salivan vratiće se svojim dužnostima nakon konsultacija i kada to bude bilo korisno za razvoj rusko-američkih odnosa, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Obično se ambasadori vraćaju nakon konsultacija u svojim prestonicama nakon procene svrsishodnosti njihovog daljeg rada, a vidimo da su trenutni odnosi SAD i Rusije na najnižem nivou", rekao je Peskov, prenosi Tanjug.

Portparol ruskog predsjednika Vladimira Putina poručio je i da američke neprijateljske mjere koje su preduzete protiv njegove zemlje imaju određene posljedice, a dio toga su ruske mjere prema SAD, kao odgovor.

Peskov je naglasio da između dvije zemlje postoje određeni diplomatski kontakti, kao što su jučerašnji razgovori sekretara Savjeta bezbjednosti Rusije Nikolaja Patruševa i američkog savetnika za nacionalnu bezbjednost Džejka Salivena na kojima se razgovara o aktuelnoj situaciji i da ako se poslije toga to bude smatralo korisnim ambasadori će se vjerovatno vratiti i nastaviti da obavljaju svoje dužnosti.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo