8°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

20.04.2021 / 14:38 Politika - Košarac - Milivojević

Mostar učiniti boljim mjestom za život svih građana

Mostar učiniti boljim mjestom za život svih građana
Foto: Srna / Vijesti.ba
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u VM Staša Košarac razgovarao je danas u Sarajevu sa zamjenikom predsjednika Gradskog vijeća Mostara Veliborom Milivojevićem o aktuelnim političkim i ekonomskim temama, sa fokusom na položaj srpskog naroda u Mostaru.

Na sastanku je istaknuto da je neophodno iskoristiti raspoložive kapacitete koji će doprinijeti održivom povratku i ekonomskom oporavku, te Mostar učiniti boljom sredinom za život svih građana.

- Naš zaključak je da srpska zajedica i srpski narod konačno imaju politički okvir u Mostaru, a to je legitimno izabran predstavnik našeg naroda u Gradskom vijeću. Doktor Milivojević je u izbornom procesu pokazao izborne kapacitete i sklonost da zajedno sa svima radi na dobrobiti srpskog naroda u Mostaru, ali i da čuva dobre donose sa Bošnjacima i Hrvatima. To je komparativna prednost srpske zajednice u Mostaru - izjavio je Košarac novinarima nakon sastanka.

On je izrazio podršku zajedničkim aktivnostima političkih predstavnika srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve u Mostaru, kako bi se poslala jedinstvena poruka da srpska zajednica želi da koristi ustavna prava srpskog naroda u gradu na Neretvi.

- Podržavam nastojanja da se kroz participaciju u budžetu, a tu imamo određene probleme, nadomjeste sredstva kako bi se u predjelima u kojima živi srpska zajednica u Mostaru pomoglo realizaciji infrastrukturnih i drugih projekata - istakao je Košarac.

Prema njegovim riječima, neophodno je, u skladu sa ustavom i zakonom, u gradskoj administraciji i javnim preduzećima u Mostaru obezbijediti adekvatnu participaciju predstavnika srpskog naroda, s akcentom na upravljačke strukture.

- Ohrabren sam voljom doktora Milivojevića i ostalih aktera u srpskoj zajednici, koji žele da daju doprinos da Srbi konačno na adekvatan način učestvuju u radu takvih institucija - naveo je Košarac.

On je poručio da su srpski predstavnici u institucijama na nivou BiH opredijeljeni da, u skladu sa ustavnim nadležnostima, uvaže zahtjeve srpske zajednice u Mostaru.

- Želimo da na kvalitetan način, zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom, radimo na njegovanju naše nacionalne i vjerske tradicije u Mostaru - naglasio je Košarac.

Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević rekao je da je današnji sastanak bio dobra prilika da se razmijene mišljenja i razgovara o strategiji i planovima kako bi predstavnici srpske zajednice mogli doprinijeti izgradnji i ekonomskoj obnovi Mostara.

- Današnji susret nastavak je dobre saradnje sa ministrom Košarcem, koji je i mnogo puta ranije pokazao ne samo da je prijatelj, nego i dobar poznavalac prilika kako u Mostaru, tako i u Hercegovini. Zahvaljujem na razumijevanju, iskazanoj podršci i svim realnim projektima i planovima koje je ministar Košarac spreman podržati s ciljem što boljeg i prosperitetnijeg života svih građana u Mostaru - rekao je Milivojević.


(Vijesti.ba / SRNA)

Izdvajamo