11°C
Mostar 14°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

20.04.2021 / 15:47 Fudbal - Selektor Zmajeva

Petev: Ne mogu zamisliti da zbog Superlige ostanemo bez naših ključnih igrača

Petev: Ne mogu zamisliti da zbog Superlige ostanemo bez naših ključnih igrača
Foto: Vijesti.ba
Najava o formiranju Superlige u kojoj bi učestvovali najbogatiji klubovi izazvala je brojne reakcije ne samo sportske javnosti već i evropskih političara.

Svi su jedinstveni da bi ovo takmičenje ugrozilo izvorne fudbalske vrijednosti te uskratilo mogućnost razvoja i napredovanja malih nacionalnih liga.

Sada se oglasio i selektor bh. reprezentacije Ivaylo Petev, koji je za zvaničnu stranicu NSBiH izjavio:

“Fudbal je za sve, bogate i siromašne, a ne za industriju novca u kojoj će svi biti uskraćeni. Fudbal je najpopularniji sport upravo zato što je dostupan svima i što malim klubovima pruža mogućnost da pobijede velike. U takvom fudbalu svi uživamo, a ako je motiv samo zarada onda tu nema ljepote ni izazova kako za igrače tako i za navijače“.

UEFA je najavila sankcije za klubove Superlige, ali i igrače ovih klubova kojima bi mogao biti onemogućen nastup za njihove reprezentacije.

“Sve je to još uvijek neizvjesno. Jednostavno, ne mogu zamisliti da ostanemo bez naših ključnih igrača, a siguran sam da bi to ozbiljno uticalo i ugrozilo sam kvalitet takmičenja. Mislim da ipak, do toga neće doći“, zaključuje Petev.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo