6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C

30.04.2021 / 20:00 Politika - Guverner CBBiH

Softić o inicijativi NS: Volja lokalnih političara iznad interesa države

Softić o inicijativi NS: Volja lokalnih političara iznad interesa države
Foto: Fena / Vijesti.ba
Guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine Senad Softić smatra da je jedini razlog zahtjeva Naše stranke za njegovu smjenu činjenica da je Centralna banka Bosne i Herecgovine u 2019. godini, na zakonit i savjestan način, kupila parking prostor na području ...

... lokaliteta Hastahana, nad kojim je stekla pravo vlasništva.

- Sve zakonske i pravne činjenice su na strani Centralne banke i toga su itekako svjesni. Iz nekog razloga Naša stranka tek sad pokazuje interese za taj lokalitet - naveo je Softić u izjavi povodom zahtjeva Naše stranke za njegovu smjenu sa mjesta guvernera Centralne banke Bosne i Hercegovine.

Kako je naglasio ‘neće se politička ambicija graditi rušenjem Centralne banke Bosne i Hercegovine protivno interesima građana Bosne i Hercegovine. Bez stabilnosti i bez države sve je ništa’.

- Rezultati CBBiH su izuzetno dobri, uzevši u obzir uslove na finansijskim tržištima o čemu smo dobili potvrde i pohvale relevantnih međunarodnih finansijskih institucija, uključujući i Međunarodni monetarni fond – istaknuo je, između ostalog, Softić, saopćio je Ured za komunikacije Centralne banke BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo