10°C
Mostar 12°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

03.05.2021 / 12:35 Fudbal - Premijer liga BiH

FK Sarajevo nastavlja najoštrije osuđivati sve sudijske nepravilnosti

FK Sarajevo nastavlja najoštrije osuđivati sve sudijske nepravilnosti
Foto: Vijesti.ba
Fudbalski klub Sarajevo nastavlja najoštrije osuđivati sve sudijske nepravilnosti i nakon odigranih utakmica 28. kola m:tel Premijer lige BiH.

Na susretima odigranim proteklog vikenda sva tri kluba, koja su na sastanku održanom u četvrtak 29. aprila podržala inicijativu pristupanja procesu osnivanja saveza premijerligaša, glavni arbitri su pokazali na bijelu tačku. Protiv FK Mladost Doboj Kakanj, FK Velež i FK Sarajevo dosuđeni su jedanaesterci.

Pored brojnih dosuđenih i nedosuđenih prekršaja, podijeljenih kartona i drugih nepravilnosti, FK Sarajevo izražava zabrinutost radi nemilih scena kojima smo svjedočili u Bijeljini u petak.

Zajedno uz pomoć FK Mladost Doboj Kakanj i FK Velež, FK Sarajevo još jednom poziva sve klubove da se pridruže inicijativi, te da ne budu nijemi posmatrači nepravilnosti koje se ponavljaju iz kola u kolo u tekućoj sezoni.

Cilj svih klubova koji su učesnici u najvišem rangu takmičenja u Bosni i Hercegovini mora biti zaštita integriteta takmičenja, te osiguravanje istih uslova za sve timove.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo