14°C
Mostar 18°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

09.05.2021 / 14:03 Politika - Predsjednik SDS-a

Šarović: SNSD se igra sudbinom Republike Srpske

Šarović: SNSD se igra sudbinom Republike Srpske

SDS smatra da otvaranje teme o budućnosti BiH nije ništa drugo već podlo varanje i manipulisanje naroda, od onih koji danas upravljaju Srpskom, koji su je doveli u ovakvu socijalno-ekonomsku situaciju i koji tom narodu ne mogu da obezbjede radno mjesto,...

....osnovne životne potrebe ali i prijeko potrebnu vakcinu i normalnu zdravstvenu zaštitu – istakao je predsjednik SDS Mirko Šarović.

„Neka predsjednik Republike Srpske i član Predsjedništva BiH otvaraju dijalog sa FBiH, želimo im puno sreće ali mi u tome nećemo učestvovati jer po nama to je avanturistički potez koji dovodi u pitanje i raspakuje Dejtonski mirovni sporazum, što je samoubistvo za Republiku Srpsku.“ – pojasnio je Šarović.

Šarović je naglasio da u SDS stvari gledaju na takav način, uvjereni da se vlast igra sa sudbinom Republike Srpske i naroda i time podriva temelje Dejtonskog mirovnog sporazuma, koji jeste osnovni međunarodni garant postojanja naše Republike Srpske.

„Budućnost i stabilnost Republike Srpske se gradi njenim ekonomskim razvojem i napretkom a ne neobavezujućim i nepotpisanim papirima i opasnim otvaranjem pitanja mirnog razdruživanja koje najavljuje Milorad Dodik igrajući se sa sudbinom Republike Srpske i njenom stečenom autonomnošću“ – zaključio je Šarović.
(Vijesti.ba)

Izdvajamo