15°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

12.05.2021 / 09:55 SHOW - Američki glumac

Mark Ruffalo: Vrijeme je za sankcije Izraelu

Mark Ruffalo: Vrijeme je za sankcije Izraelu
Mark Ruffalo / Vijesti.ba
Američki glumac i režiser Mark Ruffalo pozvao je na uvođenje sankcija Izraelu zbog napada policije te zemlje na Palestince u džamiji Al-Aksa, u Istočnom Al-Qudsu (Jerusalemu).

"1.500 Palestinaca suočava se s deportacijom u Al-Qudsu. Ranjeno je 200 demonstranata, ubijeno je devetoro djece. Sankcije u Južnoj Africi pomogle su oslobađanju crnačke zajednice. Došlo je vrijeme za sankcije protiv Izraela za oslobađanje Palestinaca", napisao je poznati glumac na Twitteru, uz korištenje oznake "#SheikhJarrah".Ruffalo je podijelio i link internet stranice na kojoj je pokrenuto prikupljanje dva miliona potpisa za uvođenje sankcija Izraelu, a gdje je već sakupljeno više od 1,7 miliona potpisa.

Na pomenutoj stranici upućenja je poruka američkom državnom sekretaru Blinkenu, ministrima vanjskih poslova, parlamentarcima i liderima, u kojoj je istaknuto nasilje koje je izraelska policija čini u četvrti Sheikh Jerrah u okupiranom Istočnom Al-Qudsu.

"Postupanje s palestinskim narodom postalo je mrlja na svjetskoj savjesti. Vrijeme je da se izraelskoj industriji nametnu sankcije dok Palestinci ne dobiju puna i jednaka građanska prava", istaknuto je u poruci.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo