10°C
Mostar 13°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 8°C

16.05.2021 / 15:09 Politika - Odgovor opozicije

PDP: Dodik ostao bez ideja, pa doveo NATO

PDP: Dodik ostao bez ideja, pa doveo NATO
Milorad Dodik / Vijesti.ba
U pokušaju da skrene pažnju sa činjenice da će ostati upamćen kao jedini Srbin koji je doveo američke, NATO, vojnike nadomak Banjaluke, Milorad Dodik reciklira stare tvrdnje o neprijateljima iz opozicije, ...

... iako on Srpsku gura ka sjeveroatlanskoj alijansi, nepovratno vodi u dužničko ropstvo i produbljuje unutrašnje politike sukobe, poručuju iz PDP-a.

Iako je MIlorad Dodik poslednjih godina bio izričit da će spriječiti sve pokušaje u Predsjedništvu BiH da se održe NATO vježbe na prostoru Srpske, njegova odluka se promijenila. Opozocija smatra da mu je "nestalo ideja".

"Svjestan je Dodik da je njegovo vrijeme na političkoj sceni isteklo, što potvrđuje i podatak da su on i njegov tim ostali bez ideja kako još jednom da prevare građane te vade iz naftalina izlizane parole o izdajnicima iz opozicije i saradnji sa sarajevskim političarima, s kojima je SNSD u čvrstoj koaliciji na nivou BiH, ali i još očiglednije, u Srebrenici, zbog čega je Dodik najmanje pozvan da govori o zaštiti interesa Republike Srpske", poručeno je iz PDP-a.

Dodik je naveo da bi pobjeda opozicije "sahranila Srpsku", a opozicija to komentariše kao pokazivanje straha od gubitka vlasti, koju je, kako navode, podredio sebi i svojim kumovsko-tajkunskim vezama, zbog čega je on jedini grobar interesa svog naroda.

"Svjestan je odlazeći Dodik da otkucava i vrijeme do momenta njegovog i procesuiranja njegovih ljudi za stotine afera, uništena javna preduzeća, privredu, prodaju resursa Srpske, arčenje novca građana, sumnjive poslove plaćenje budžetskim sredstvima, brojni tajkunski kriminal i korupciju... i sve one radnje kojima je oslabio Srpsku", ističu iz PDP-a.

Prema riječima čelnika iz Partije Demokratskog progresa Dodik je Srpsku pretvorio u otužnu političku figuru, kojoj ni mala djeca više ne bi povjerovala da on može da učini bilo šta korisno za građane, koje je u jeku pandemije virusa korona ostavio bez vakcina, a prethodno sa svojim kumovima i pulenima sahranio zdravstveni sistem.

"Svoj strah od gubitka vlasti pokušava da prebaci na narod, koji mu je u dva najveća grada u Republici Srpskoj već rekao „doviđenja”. Politički lažov poput Dodika, sa izlizanim parolama, nije zaslužio ništa više od poruke da on i njegove izjave pripadaju prošlosti i da broji zadnje sate na političkoj sceni i da više neće moći da odlučuje ni o pitanjima u svojoj mjesnoj zajednici. Od njega će ostati samo ružno sjećanje na čovjeka koji je izigrao povjerenje građana Srpske, koji su preskupo platili neumjereno zaduživanje i izvlačenje javnog novca u tajkunske džepove", naglašavaju iz PDP-a.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo