6°C
Mostar 9°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 8°C

16.05.2021 / 16:35 BiH - Crvena potjernica

Interpol traži od BiH hapšenje Zorana Mamića

Interpol traži od BiH hapšenje Zorana Mamića
Foto: Pixsell

U BiH je stigla crvena Interpolova potjernica za Zoranom Mamićem te se traži njegovo uhićenje, izvijestio je poslijepodne portal Dnevnog Avaza.

Navode kako je hrvatsko pravosuđe poslalo prije četiri dana zahtjev institucijama u kojem se traži raspisivanje crvene Interpolove tjeralice za Zoranom Mamićem, donedavnim trenerom Dinama i bratom Zdravka Mamića, savjetnikom kluba, koji se već treću godinu nalazi u Međugorju

– Naš izvor iz policijskih agencija, koje su dobile zahtjev za tjeralicom za Zoranom Mamićem, rekao nam je da u njemu stoji da je svaka policijska agencija dužna postupiti po nalogu iz Hrvatske i lišiti slobode Zorana Mamića, piše Avaz.

Podsjećamo, MUP Hrvatske izdao je potjernicu za Zoranom Mamićem nakon što se prije nekoliko dana nije javio na izdržavanje zatvorske kazne. Uz osobne podatke Zorana Mamića na potjernici također stoji kako je nalog izdao zagrebački Županijski sud zbog zlouporabe položaja i ovlasti, davanja mita i zlouporaba povjerenja u privrednom poslovanju.

S bratom Zdravkom se nalazi u Međugorju, a ranije je tražio da kaznu zatvora izdržava u BiH, ali je takav prijedlog odbijen.

Po zakonu, nakon hapšenja Zoran Mamić će morati biti izveden pred Sud BiH, gdje će se odlučivati o njegovom izručenju, tačnije o tome da li postoje uslovi da se izruči Zagrebu, s obzirom da ima i državljanstvo BiH, piše Novi list.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo