7°C
Mostar 15°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 7°C

17.05.2021 / 08:46 Košarka - NBA

Nurkić briljirao protiv Denvera, Portland izborio plasman u play-off

Nurkić briljirao protiv Denvera, Portland izborio plasman u play-off
Foto: Agencije / Vijesti.ba
Ubjedljivom sinoćnjom pobjedom nad Denverom od 132:116, u svojoj zadnjoj utakmici ligaškog dijela NBA sezone, ekipa Portlanda ovjerila je šesto mjesto Zapadne konferencije i direktan plasman u play-off.

Pitanje pobjednika ni u jednom trenutku nije bilo na stolu, već u prvoj četvrtini (43:22) Trail Blazersi su ostvarili distancu koju nisu ispuštali do kraja meča.

Naš Jusuf Nurkić je pružio fantastičnu partiju. Za 20 minuta u igri upisao je double-double od 20 poena i 13 skokova, tome pridodao po dvije asistencije i blokade te jednu ukradenu loptu.



Uz njega, u pobjedničkom sastavu također su se istakli CJ McCollum (24 poena) i Damian Lillard (22 poena, 10 asistencija), dok su kod Nuggetsa najefikasniji bili Markus Howard (23 poena) i Nikola Jokić (21).

Zanimljivo, u prvoj rundi play-offa Portland će igrati upravo protiv Denvera.

Trijumf su sinoć ostvarili i Los Angeles Lakersi u gostima kod New Orleans Pelicansa (98:110) i izjednačili se u ukupnom omjeru sa Blazersima (42-30), ali zbog lošijeg međusobnog skora ostali su na sedmom mjestu Zapada i morat će igrati play-in (svojevrstan baraž za ulazak u play-off).

Nakon sinoćnjih mečeva poznati su svi parovi NBA doigravanja:

Istok:

Philadelphia – Drugoplasirani u play-inu

Brooklyn – Boston/Washington

Milwaukee – Miami

New York – Atlanta

Zapad:

Utah – Drugoplasirani u play-inu

Phoenix – LA Lakers/Golden State

Denver – Portland

LA Clippers – Dallas

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo