7°C
Mostar 8°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

17.05.2021 / 09:57 Regija - Hrvatska

Vučetić: Zadar više nije jako uporište HDZ-a

Vučetić: Zadar više nije jako uporište HDZ-a
Foto: Pixsell / Vijesti.ba
U Zadru su obrađena sva biračka mjesta i prema neslužbenim rezultatima, u drugi krug ulaze Branko Dukić iza kojeg stoje HDZ, HSP, SU i Reformisti, te Marko Vučetić kojeg podržavaju SDP, AM, HSS, Glas i Centar.

Naime, Dukić je osvojio 38,47 posto potpore birača, a Vučetić 26,32 posto. Još jučer navečer Vučetić je izjavio kako Zadar više nije utvrda HDZ-a te da je u njega nakon 30 godina stigla demokracija. Danas je, pak, Zadranima poruku poslao putem Facebooka i zahvalio im na podršci, prenosi telegram.

“Više puta sam govorio da je demokracija nemoguća bez nepredvidljive volje birača. Ta volja nužno demokratizira. Demokratizirala je jučer i moj grad Zadar. Hvala svima koji su glasali za mene, ali i za ostale kandidate koji žele demokratski i slobodni Zadar! Idemo u drugi krug za gradonačelnika, a većinu u Gradskom vijeću već imamo”, napisao je Vučetić.

Situacija u Gradskom vijeću

Također je naveo kako od ukupno 27 mjesta u Gradskom vijeću Grada Zadra, HDZ osvojio samo 11. “HDZ je u Zadru već dva puta, prevarom i kupovinom, osigurao većinu, a ako to napravi i treći put, onda Zadru ne treba politička borba nego egzorcizam”, dodao je.

Vučetić je jučer izrazio nadu da će podršku u Gradskom vijeću dobiti od grupe performera Enia Meštrovića koji je osvojio 21,85 posto potpore birača. Naime, SDP je osvojio 24,02 posto, a HDZ 34,61. “Očekujem da će Enio Meštrović, budući da dolazi iz oporbenih redova i koalicija Srcem za Zadar, imati većinu u gradskom vijeću i da ćemo udruženim snagama Enio i ja ući u drugi krug protiv Branka Dukića”, kazao je Vučetić jučer kasno navečer.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo