19°C
Mostar 22°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 21°C
Powered by Dark Sky

17.05.2021 / 11:19 KORONAVIRUS - Nakon višemjesečnog zalaganja

Počela vakcinacija olimpijskog tima Bosne i Hecegovine za OI

Počela vakcinacija olimpijskog tima Bosne i Hecegovine za OI
Foto: Fena / Vijesti.ba
Nakon višemjesečnog zalaganja Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine zajedno s Ministarstvom civilnih poslova Bosne i Hercegovine je omogućio vakcinisanje sportistima i članovima delegacije – potencijalnim i sigurnim učesnicima Olimpijskih igara u Tokiju.

Tim povodom su danas sportisti, treneri i članovi delegacije, koji su se odazvali pozivu, vakcinisani Pfizer cjepivom protiv COVID-19 u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru. Za sportiste koji su trenutno na takmičenjima bit će omogućen drugi termin vakcinacije u skladu s njihovim trenažnim i takmičarskim rasporedima.

Predsjednik OK BiH Marijan Kvesić zahvalio je Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru što su obezbijedili imunizaciju bh tima.

- Ovo će zasigurno doprinijeti bezbjednijem učešću sportista, trenera i članova delegacije na OI - istakao je Kvesić.

Među prvim sportistima koji su se vakcinisali bili su Larisa Cerić, Nedžad Husić i Adem Fetahović, koji su istakli da vakcinacija sportista, posebno u kontaktnim sportovima, predstavlja psihičko olakšanje pred odlučujuća takmičenja i pripreme za odlazak na Igre.

Vakcinisanje je dobrovoljno i ne predstavlja uslov za učešće na Olimpijadi, ali na ovaj način Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine želi omogućiti bh. timu bezbjedan odlazak i boravak na Igrama, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo