17°C
Mostar 21°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 20°C
Bihać 21°C
Powered by Dark Sky

17.05.2021 / 15:16 BiH - Gradonačelnica Sarajeva

Karić prihvatila poziv Stanivukovića da posjeti Banju Luku

Karić prihvatila poziv Stanivukovića da posjeti Banju Luku
Foto: Vijesti.ba

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas je odgovorila gradonačelniku Banje Luke Drašku Stanivukoviću koji ju je pozvao u zvaničnu posjetu.

Njeno pismo objavljujemo u cijelosti:

- Poštovani gradonačelniče Stanivuković,

Primila sam Vaše ljubazno pismo sa čestitkama za izbor na dužnost gradonačelnice Grada Sarajeva i dobrim željama za realizaciju uspješnih projekata za dobrobit stanovnika glavnog grada i svih građana naše domovine Bosne i Hercegovine. Na tome Vam toplo zahvaljujem.

Koristim ovu priliku da i Vama također uputim najbolje želje i mnogo uspjeha u realizaciji svih dobrih projekata u prelijepoj Banja Luci za dobrobit njenih stanovnika i svih građana naše zajedničke domovine.

Uvjerena sam da će vrijeme pokazati koliko je značajno da naši gradovi, kao i sve druge lokalne zajednice, upravo sada uz dodatnu energiju mlade generacije, učine napore na razvoju i modernizaciji naših sredina.

Sa zadovoljstvom sam primila poziv da posjetim Banja Luku na čemu Vam iskreno zahvaljujem.

Rado se odazivam i dijelim Vaše uvjerenje da ima puno mogućnosti za uspješnu saradnju dva najveća grada u našoj zemlji. Dijalog, otvorenost, saradnja i izgradnja mostova prijateljstva ostaje jedno do mojih opredjeljenja - stoji u pismu Karić.(Vijesti.ba)

Izdvajamo