7°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 9°C

09.06.2021 / 10:51 Regija - Reakcija

Mamić o hapšenju sudija: Istina dobila potvrdu

Mamić o hapšenju sudija: Istina dobila potvrdu
Foto: Arhiv

Uskok i policija rano jutros krenuli su u akciju hapšenja osječkih sudija koje je za korumpiranost u svojoj izjavi prozvao Zdravko Mamić.

Na temelju Mamićeve izjave, ali i drugih materijala koji su prikupljeni tokom posljednjih mjeseci policija je po nalogu Uskoka uhapsila trojicu sudija Županijskog suda u Osijeku.

Povodom hapšenja sudija Mamić se oglasio na Facebooku. Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

- Bolje je patiti zbog istine, nego biti nagrađen za laži!

Neću likovati i neću slaviti, zahvalan sam Bogu što je nakon ovoliko patnje i suza moje porodice, mene, te mojih saradnika konačno počinje progon reketara i lopova u sudačkim krugovima. Nakon što sam prije osam mjeseci poslao famozni USB s dokazima državnim tužiteljima, te tri mjeseca nakon što smo svi vi koji čitate i ja krenuli u borbu za Reformu pravosuđa jutros su uhapšeni krivosuci koje sam prozvao te protiv njih počinje krivični progon, baš kao što sam i najavio.

Bio sam sam kao svjetionik i svjetlio sam u mraku u kojem su mi rijetki bili željni pomoći. Niko mi nije vjerovao, svi su govorili da je moja borba uzaludna, organizirali su blokade kako bi me prikazali lažljivcem i demonom, a sve što sam ja izrekao o njima je samo istina, istina i isatina! Molio sam ih da odstupe javno i spase se, danas su odvedeni.

Žrtvovao sam sebe i živote svojih bližnjih jer sam bio reketaren, ucjenjen i morao sam slušati kriminalce u krajnjoj nuždi, ali danas je istina dobila potvrdu. Apsolutno sve objave i dokazi koje sam iznio u javnosti o svim sucima koje sam spomenuo su apsolutna istina, a svima vama želim zahvaliti na podršci koja je pokrenula borbu protiv lopova, šarlatana i kriminalaca u pravosuđu. Ta borba neće stati dokle god hrvatsko pravosuđe ne bude pravosuđe koje brine o pravu i pravdi svakog čovjeka, a ne o reketu i nečijim privatnim interesima. Znam da je mnogima među vama ovaj današnji dan vratio osmijeh na lice i dao motiv više u vašim borbama s krivosuđem, a ja se nadam da će pravda i pravo u Hrvatskoj omogućiti istini da pobijedi – stoji u objavi Mamića.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo