4°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 8°C
Bihać 7°C

10.06.2021 / 20:16 Regija - Predsjednik CG

Đukanović: Očekujem jači angažman EU na području Zapadnog Balkana

Đukanović: Očekujem jači angažman EU na području Zapadnog Balkana
Foto: Predsjednik CG

Na samitu zemalja Zapadnog Balkana koji je danas održan u Tirani, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović govorio je o angažmanu Evropske unije na ovim prostorima te naglasio kako u narednom periodu očekuje jačanje utjecaja EU u ovom dijelu Evrope.

Đukanović je također izjavio kako je evropska perspektiva regiona realna i dogledna.

"Zapadni Balkan svjedoči podizanju pažnje Evropske unije, što je obećavajuća poruka da je evropska perspektiva regiona realna i dogledna", rekao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Na samitu zapadnobalkanske šestorke, koji je danas održan u Tirani na poziv predsjednika Vlade Albanije Edija Rame, Đukanović je ukazao da je očigledna pojačana frekvencija sastajanja na najvišem nivou u regionu uz učešće visokih predstavnika EU.

"Očekujem dalji pojačan angažman EU na prostoru našeg regiona, što je veoma ohrabrujuće i za ono što su evropske aspiracije Crne Gore", dodao je Đukanović.
Đukanović je naveo da je razgovarano o geopolitičkom aspektu i o realizaciji ekonomsko-investicionog plana, kojeg je prije otprilike godinu dana predstavio komesar EU Oliver Varhelyi.



(Vijesti.ba / Srna)

Izdvajamo