16°C
Mostar 23°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 21°C
Bihać 22°C
Powered by Dark Sky

11.06.2021 / 11:02 Politika - Zajednički rad

Milas obećao nastavak potpore projektima u Mostaru

Milas obećao nastavak potpore projektima u Mostaru
Foto: FENA
Gradonačelnik Mostara Mario Kordić okarakterizirao je današnji sastanak s državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonkom Milasom prijateljskim ...

... te naglasio kako je dogovoren nastavak suradnje oko projekata od općeg interesa, interesa za Mostar i sve žitelje tog grada.

- Ovo je bio susret dva prijatelja u kojemu smo se dotakli tema koje su nas i zbližile, a to je zajednički rad kroz sve ove godine gdje sam ja kao ravnatelj Doma zdravlja Mostar imao priliku surađivati sa Središnjim uredom Republike Hrvatske i gdje smo napravili poprilično lijep rezultat i jako sam zahvalan na pomoći. Sada u ulozi gradonačelnika vidim da je tu bilo i drugih zajedničkih projekata, među ostalim i Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače, tako da smo razgovarali da u tom tonu idemo i nastavimo dalje - kazao je gradonačelnik Mostara.

Dodao je kako je tema razgovora bila i suradnja Republike Hrvatske i Grada Mostara.

- Mislim da ćemo napraviti lijepu priču za ovaj grad i mislim da će, sada kada sam gradonačelnik, prostora za suradnju biti još i više nego što je to bilo prije, kada je suradnja bila fokusirana na jednu ustanovu na čijem sam čelu bio u to vrijeme, a danas su mogućnosti puno veće i šire. Uvjeren sam da ćemo se gospodin Milas i ja susretati još češće - istaknuo je Kordić.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas naglasio je kako će Ured i dalje u Mostaru nastaviti surađivati i podržavati projekte, kao što to čini i u drugim sredinama u Bosni i Hercegovini.

- To možda, na neki način, izgleda nedostatno, ali postoji volja koja se može prelijevati na druge institucije u Republici Hrvatskoj. Mislim da na taj način i u dobroj koordinaciji u Mostaru možemo polučiti rezultate u turizmu, regionalnom razvoju i drugim područjima. Gradonačelnik Kordić apsolutno razumije i zna kojim putem i na koji način treba ići i kako taj koridor, u kojem se moraju susresti interesi svih građana i stanovnika Mostara, treba izgledati. Vjerujem da će gradonačelnik, moja malenkost i svi u RH inzistirati i raditi na tome - kazao je Milas.

Naveo je, također, kako je zadovoljan uloženim novcem Republike Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu i rezultatima koji su postignuti kroz razne projekte.

- Važno je kako su zadovoljni ljudi koji tim projektima i suradnjom trebaju dobiti neke vrijednosti i svakodnevnicu koja će im biti olakšana, a ako su zadovoljni onda sam i ja iznimno zadovoljan. Projekti koje Hrvati u BiH apliciraju uvijek su njihova kreacija, jesu li to lokalne jedinice s predstavnicima hrvatskih vlast ili institucije kao što su domovi zdravlja ili studentski domovi i slično, dakle sve to ima svoj smisao. Ako su ti projekti na vrijeme iznjedrili ono što treba, onda svi skupa možemo biti zadovoljni - poručio je Milas.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo