1°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 3°C
Bihać 2°C

12.06.2021 / 19:16 Politika - Mladi kadrovi

Izabrano novo rukovodstvo u OO SDA Centar Sarajevo

Izabrano novo rukovodstvo u OO SDA Centar Sarajevo
Foto: Vijesti.ba
Danas je na Skupštini općinske organizacije SDA Centar Sarajevu izabrano novo rukovodstvo.

Nakon rezultata na Lokalnim izborima 2020. godine u januaru ove godine je uvedeno povjereništvo u ovu općinsku organizaciju, kao i u općinske organizacije SDA Novo Sarajevo i SDA Ilidža. Nakon provedenih unutarstranačkih izbora u navedene dvije općine danas je izborom novog rukovodstva i Izvršnog odbora SDA Centar završen proces biranja novih upravljačkih struktura u općinskim organizacijama SDA u Sarajevu.

Za predsjednika SDA Centar izabran je Ahmed Čorbo dok su potpredsjednici Kenan Avdagić, Amer Herenda, Jasmin Bučo i Nejira Močević. Radi se o mladim kadrovima sa respektabilnim biografijam.

Ahmed Čorbo (36 godina), je bankar iz Sarajeva sa višegodišnjim iskustvom u finansijskoj industriji, organizaciji i poduzetništvu.



Kenan Avdagić (45 godina), nakon dugogodišnje karijere na čelnim pozicijama i u menadžmentu više kompanija danas vodi vlastitu firmu. 



Amer Herenda (34 godine), već 10 godina uspješno gradi karijeru u bankarstvu. Nekadašnji predsjednik Asocijacije mladih SDA Centar.



Jasmin Bučo (41 godina), direktor je najveće privatne građevinske kompanije u BIH - Euroasfalt. Nakon školovanja u Francuskoj karijeru je gradio na više čelnih pozicija u kompanijama u građevinskom sektoru u BiH. Bio je direktor Autocesta FBiH, kao i kandidat za premijera Kantona Sarajevo 2014. godine.



Nejira Močević (29 godina), je magistar ekonomskih nauka. Ima višegodišnje radno iskustvo u više privatnih kompanija kao i u finansijskoj industriji. Trenutno karijeru gradi u Vanjskotrgovinskoj komori BiH.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo