14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

16.06.2021 / 20:47 Fudbal - Počeli proslavu

Čelik za 76. rođendan želi vratiti dugove te ponovo steći povjerenje sponzora

Čelik za 76. rođendan želi vratiti dugove te ponovo steći povjerenje sponzora
Foto: Fena / Vijesti.ba
Nogometni klub Čelik iz Zenice, prvi prvak i osvajač Kupa nezavisne države Bosne i Hercegovine, večeras je u 18.00 sati, na platou ispred Robne kuće „Bosna“ u Zenici, počeo proslavu svog 76. rođendana, koja će kulminirati vatrometom oko 21.30 sati.

Glavni sponzori kluba podržali su i ovu svečanost, u kojoj su u glavnoj ulozi mališani, koji kroz igru na malom terenu te crteže, iskazuju svoju ljubav te udahnjuju novu energiju Čeliku.

-Planirali smo neku malu proslavu 76. rođendana, kako s našim mlađim, tako i starijim navijačima. U suštini, imamo mali teren za igru, na kojem se igrači prvog tima igraju sa mladim Čelikovcima. Imat ćemo i kažu nastup DJ-a, a poslije toga, veliku završnicu uz vatromet.

Želim se zahvaliti svim navijačima i simpatizerima, koji su došli da proslave s nama rođendan, a iskreno se nadam da će doći i u subotu, da nas podrže na protestima (19. juna u 19.00 sati) - kazala je klupska portparolka Ajna Suljić.

Zenički nogometni velikan, koji je, nakon prošlogodišnjeg, inače prvog ispadanja iz Premijer nogometne lige BiH te naprasnog odlaska iz kluba turskog investitora Aydina Olguna, zbog nagomilanih dugova, odlučio da u potpuni oporavak krene iz Kantonalne lige Zeničko-dobojskog kantona, suvereno je i bez ijednog poraza osvojio to takmičenje. Zeničani će se naredne sezone takmičiti u Drugoj ligi Fedracije BiH – grupa Centar.

-Nama jeste cilj da Čelik, što prije, dođe u rang sa najboljima. Međutim, opet moram da ponovim, nama je prioritet da Čelik postane finansijski neovisan i stabilan. To, jedino, možemo uraditi tako što ćemo da vratimo dugove povjeriocima, da bismo mogli steći povjerenje i novih sponzora.

Vidi se rad i već se dosta ljudi uključuje oko ove priče- istakao je predstavnik Udruženja navijača „Robijaši 1988“ Kenan Zimeri.

On je podvukao kako je suština da se, ovakvim i humanitarnim aktivnostima, stvori nova kultura i pozitivna klima oko kluba.

 -Nadamo se da će, u budućnosti, obaj dan biti praznik Zenice. Da neće biti samo praznik Čelika, nego čitavog grada, jer institucija kao što je NK Čelik to i zaslužuje. Ovo su sitnice, koje naš klub zaslužuje - kazao je v.d. direktora kluba Emin Ćerim.

Osim tri titule prvaka BiH, Čelik u svojim vitrinama ima i dva trofeja Kupa BiH te Srednjoevropskog kupa (Mitropa kup; 1970/1971. i 1971./1972.) te Intertotokupa za 1975. godinu. Zenički je tim u evropskim utakmicama odigrao ukupno 38 utakmica, uz skor od 23 pobjede, šest neriješenih ishoda te devet poraza.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo