5°C
Mostar 11°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 5°C
Bihać 2°C

19.06.2021 / 15:43 Politika - Nedeljko Čubrilović

DEMOS ostaje partner u vladajućoj koaliciji, nesuglasice ćemo riješiti razgovorom

DEMOS ostaje partner u vladajućoj koaliciji, nesuglasice ćemo riješiti razgovorom
Foto: Srna

Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović rekao je danas u Banjoj Luci da će se ta stranka i dalje ponašati kao konstruktivan partner i članica vladajuće koalicije u Republici Srpskoj, te doprinositi stabilnosti entiteta i boljem životu građana.

Čubrilović je istakao da su odluke DEMOS-a izražene kroz rad, djelovanje i prepoznatljivost njenih članova i funkcionera.

"Smatramo da treba težiti političkoj stabilizaciji u RS-u i BiH i da doprinesemo boljem ambijentu za privredna ulaganja, za više radnih mjesta i sve one koji ovaj prostor vide kao svoj u smislu stvaranja boljih uslova za život, njih i njihovih porodica", rekao je Čubrilović novinarima, nakon sjednice Glavnog odbora DEMOS-a.

On je naglasio da je sigurno da političko jedinstvo doprinosi prosperitetu RS-a, na čemu će ova stranka kroz konstruktivan dijalog insistirati, te biti promoter takvog rada.

Lider DEMOS-a istakao je da će ta stranka nastojati da nesuglasice u pojedinim lokalnim zajednicama sa najvećim koalicionim partnerom riješi razgovorima, sugestijama i prijedlozima, uvažavajući stranačko članstvo i stavove partijskih ljudi sa terena, a sve s ciljem da se dođe do zajedničkih i zadovoljavajućih rješenja za buduće djelovanje.

On je izrazio zadovoljstvo što su na sjednici Glavnog odbora jednoglasno usvojene sve odluke Predsjedništva stranke, donesene u međuvremenu, te je ponovio da je Demos, kada je riječ o političkoj situaciji u BiH, za koalicionu i međustranačku saradnju.


(Vijesti.ba / Srna)

Izdvajamo