23°C
Mostar 28°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 24°C
Bihać 24°C
Powered by Dark Sky

22.06.2021 / 13:04 Košarka - Goran Lojo

Očekujem da djevojke odigraju opušteno i da uzdignute glave izađemo s terena

Očekujem da djevojke odigraju opušteno i da uzdignute glave izađemo s terena

Mi smo ostvarili svoj cilj i želim da u susretu sa Francuskom djevojke odigraju rasterećeno, bez rezultatskog pritiska te da uzdignute glave izađemo s terena - rekao je selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo uoči četvrtfinalnog duela protiv Francuske.

Košarkašice BiH su pobjedom nad selekcijom Hrvatske ostvarile historijski plasman u četvrtfinale i sada s velikim otpimizmom očekuju završnicu takmičenja. 

- Jučerašnja utakmica protiv Hrvatske ulijeva optimizam za nastavak takmičenja. Mi se već pripremamo za Francusku, danas je dan odmora ali imamo trening. Nastojaćemo kao i za svaku drugu utakmicu da se maksimalno dobro spremnimo. Očekujemo da djevojke odigraju opušteno, bez rezultatskog pritiska. Mi smo već napravili historijski uspjeh i želim da sutra igramo lijepu košarku, da to bude lijepa utakmica i da izađemo uzdihnute glave s terena i nastavimo naše takmičenje u Španiji - kazao je Lojo.

Četvrtfinalni meč između Francuske i Bosne i Hercegovine igra se u srijedu od 18 sati u Strasbourgu. (Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo