20°C
Mostar 26°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 22°C
Bihać 22°C
Powered by Dark Sky

23.06.2021 / 15:32 Košarka - Sarajevo

Vlada FBiH podržala pripreme muške košarkaške reprezentacije BiH u kolicima

Vlada FBiH podržala pripreme muške košarkaške reprezentacije BiH u kolicima
Foto: FENA
Pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo danas je uime Vlade Federacije BiH i resornog ministarstva posjetio mušku košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u kolicima koja je na pripremama u Sarajevu.

Ovom prilikom je obavijestio naše reprezentativce da će Vlada FBiH putem resornog ministarstva osigurati finansijsku podršku za njihove pripreme pred odlazak na Evropsko prvenstvo.

Predstavnici Bosne i Hercegovine učestvovat će na Evropskom prvenstvu B-divizije u Atini od 11. do 19. jula, gdje će pokušati izboriti plasman u A-diviziju među najbolje reprezentacije Starog kontinenta.

- Sportisti su među najboljim ambasadorima Bosne i Hercegovine širom svijeta, stoga mi je posebno drago što možemo finansijski podržati pripreme naše košarkaške reprezentacije i na pravi način oslikava jedinstvo, slogu, borbenost i zajedničko zalaganje za ostvarivanje što boljih uspjeha - kazao je Terzo.

Direktor košarkaške reprezentacije BiH u kolicima Alaga Pašić zahvalio je, uime državnog tima košarkaša na današnjoj posjeti i pruženoj pomoći.

Košarkaši su istakli da je teško organizirati njihove pripreme u odnosu na ostale sportove. Nadaju se da će donijeti radost svim građanima Bosne i Hercegovine.

Također, Federalno ministarstvo i košarkaši BiH u kolicima, uputili su riječi podrške košarkašicama BiH koje večeras igraju četvrtfinalnu utakmicu na Evropskom prvenstvu protiv reprezentacije Francuske, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, a prenosi Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo