26°C
Mostar 31°C
Tuzla 27°C
Banja Luka 26°C
Bihać 26°C
Powered by Dark Sky

23.06.2021 / 21:34 Svijet - Princeza od Dubaija

Princeza Latifa poručila da sada može putovati gdje želi

Princeza Latifa poručila da sada može putovati gdje želi
Foto: Vijesti.ba

Kćerka vladara Dubaija, princeza Latifa Al Maktoum, rekla je da sada može "putovati gdje želi" nakon što se nedavno požalila da je "talac" kraljevske porodice.

Ovo je istaknuto u saopćenju koje je agencija France Presse dobila u srijedu od advokatskog ureda koji je navodno zastupa.

Britanski mediji su u februaru objavili videosnimak u kojem šeika Latifa tvrdi da je “oteta” i da strahuje za svoj život.

Ujedinjene nacije su zatražile od Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) dokaz da je princeza živa. UAE je zemlja u Perzijskom zaljevu koje je Dubai jedna od sedam emirata ili kneževina.

Nakon objave te snimke na Instagramu je objavljeno više fotografija princeze Latife. U ponedjeljak je nova fotografija navodno snimljena na madridskom aerodromu Barajas ponovo potakla nagađanja o tome šta je s njom.

“Nedavno sam s prijateljicom bila na odmoru, posjetile smo tri evropske zemlje. Zamolila sam je da objavi nekoliko fotografija na internetu kako bih pokazala simpatizerima da mogu putovati gdje hoću“, rekla je princeza Latifa, prenosi advoketski ured Taylor Wessing.

“Sada se nadam da u miru mogu živjeti svoj život, bez nadzora medija. Zahvaljujem vam za brigu”, dodala je.

Kampanja “Oslobodite Latifu”, koja se vodila iz Londona, u ponedjeljak je u saopćenju izrazila zadovoljstvo zbog toga što “Latifa, čini se, ima pasoš, može putovati i ima puno veću slobodu”.

Tridesetpetogodišnja princeza, kći Mohammeda bin Rashida Al Maktouma, vladara Dubaija i premijera UAE-a, pokušala je 2018. pobjeći brodom iz tog grada- države, ali su je vratili nazad.

Od tog neuspjelog pokušaja bijega nije viđena u javnosti.

Francuska novinska agencija nije mogla utvrditi vjerodostojnost ni dan kada su snimljene fotografije nedavno objavljene na računu pod nazivom Shinnybryn. Taj račun na Instagramu pripada ženi koja se zove Sioned Taylor.

(Vijesti.ba / Hina)

 

Izdvajamo