10°C
Mostar 14°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 15°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

15.07.2021 / 13:09 Obrazovanje - Svečana ceremonija

Pukovnik Edin Čizmić najuzorniji polaznik na Kraljevskom koledžu u Londonu

Pukovnik Edin Čizmić najuzorniji polaznik na Kraljevskom koledžu u Londonu
Foto: MOBiH

Pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, pukovnik Edin Čizmić, 14. jula 2021. godine, na svečanoj ceremoniji povodom završetka jednogodišnjeg školovanja, proglašen je za najuzornijeg polaznika na Kraljevskom koledžu za odbrambene studije u Londonu, Ujedinjeno Kraljevstvo.

Tom prilikom, predstavnici Koledža su istakli da su bez obzira na pandemiju korona virusa uspješno realizovani svi zacrtani ciljevi iz zahtjevnog plana i programa ovog školovanja. Prema ustaljenoj praksi, na kraju školovanja, polaznici biraju najboljeg medju njima, pri čemu se pri odabiru rukovode doprinosom koji je ta osoba ostvarila pri pomoći svojim kolegama u savladavanja nastavnog gradiva, ali se i istakla pri ispoljavanju ljudskih, moralnih i društvenih vrijednosti.

Po drugi put ova nagrada je dodijeljena polazniku iz Bosne i Hercegovine. Nagrada je dodijeljena pukovniku Edinu Čizmiću, koji je tom prilikom imao čast da se obrati prisutnima, u svoje, te u ime svih ostalih polaznika školovanja.

Ove godine Koledž je pohađao 101 polaznik iz 54 zemlje svijeta, među kojima su se nalazili politički i vojni dužnosnici, diplomate i predstavnici poslovnog sektora.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo