8°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka °C
Bihać 10°C

21.07.2021 / 17:46 Fudbal - Trener Veleža

Dudić o duelu Veleža s AEK-om: Ne igramo protiv vanzemaljaca

Dudić o duelu Veleža s AEK-om: Ne igramo protiv vanzemaljaca

Fudbalski klub Velež održao je press konferenciju na stadionu Grbavica uoči sutrašnje utakmice drugog pretkola UEFA Konferencijske lige protiv grčkog AEK-a.

Na konferenciji za medije govorio je Feđa Dudić, koji neće na raspolaganju imati Denisa Zvonića, dok je nastup Samira Radovca pod velikim upitnikom.

“Ja sam davno kazao da je ovo nagrada za sve što smo napravili, tako trebamo shvatiti ovu utakmicu. Nema potrebe da govorim kakav je to tim, dva igrača odskaču. Petros Mantalos i Levi Garcia. Zaista mi se sviđaju, Georgios Tzavellas je isto klasa”, rekao je Dudić, dodavši:

“Igramo protiv dobre ekipe, ali ne igramo protiv vanzemaljaca. Uradit ćemo sve. Sa nama nije krenuo Zvonić, dobio je iskrenuće zgloba protiv Posušja. Radovac je sa nama, probat će trenirati. Da se danas igra utakmica, ne bi igrao. On ima veliku želju da igra”.

Trener mostarskog kluba ne sumnja da će navijači Veleža i sutra na Grbavici napraviti sjajan ambijent.

“Bit će još više gledalaca nego prošli put. Naši navijači uvijek naprave pravi ambijent, ne sumnjam da će tako biti sutra”, istakao je Dudić, a potom je rekao da će Velež igrati otvoreno:

“Igrat ćemo otvoreno, ja i ne znam drugačije. Ne treba imati previše respekta. Probat ćemo igrati našu igru, ali pitat će se nešto i naš protivnik, naravno”.

Dudiću je želja da igrači daju sto posto, a nije mogao dati svoju procjenu.

“Bit ću zadovoljan ako damo sto posto. Za šta će to biti dovoljno, ne znam. Nismo igrali s protivnikom kao što je AEK, tako da stvarno ne mogu dati procjenu. Nadam se da će naš maksimum biti dovoljan za povoljan rezultat”, kazao je trener Mostaraca.

Dudić je istakao da izuzetno cijeni trenera grčkog kluba Vladana Milojevića.

“Respektuje nas AEK, tako nam govore neki naši izvori. Dolaze igrati disciplinovano i oprezno. Njihovog trenera izuzetno cijenim. Mislim da će i on taktizirati, gledati kako ćemo mi izaći”, rekao je Dudić.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo