7°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 9°C

21.07.2021 / 18:18 KORONAVIRUS - Dr. Andrea Jurić

Epidemiološka situacija u ZHK stabilna, problemi se očekuju krajem augusta

Epidemiološka situacija u ZHK stabilna, problemi se očekuju krajem augusta
Foto: FENA

Epidemiološka situacija u Zapadnohercegovačkom kantonu je stabilna, ali bi se stanje moglo promijeniti u narednih 15-ak dana, izjavila je za Fenu direktorica Zavoda za javno zdravstvo Zapadnohercegovačkog kantona, dr. Andrea Jurić.

Najavila je i sjednicu kantonalnog Stožera civilne zaštite koja će se održati sutra, a na kojoj će se analizirati trenutno stanje na području ovog kantona.

"U četvrtak je sjednica Štabu na kojoj ćemo dogovoriti strategiju. Što se tiče epidemiološke situacije za sada je sve u redu. Imali smo jučer dva slučaja zaraze koronavirusom i to je više nego što je uobičajeno u posljednje vrijeme, a radi se o jednoj obitelji. Sada je stanje stabilno, ali smo u iščekivanju problema u narednih petnaest dana", kazala je Jurić.

Kada je riječ o epidemiološkim mjerama, kazala je kako se stanje, barem zasad, neće mijenjati.

"Za sada neće biti pooštravanja mjera. Međutim, bit će razmatrane mjere koje će se eventualno uvesti prve kada dođe do problema, odnosno do pogoršanja epidemiološke situacije. Očekujemo da će se to dogoditi do kraja augusta", istaknula je.

Osvrnula se i na serum protiv zmijskog ugriza, koji nedostaje u čitavoj FBiH.

"Što se tiče antiviperinog seruma, federalni Zavod za javno zdravstvo je zatražio da ga kantonalni zavodi izvijeste o svojim potrebama. Mi smo to i učinili, no nemamo nikakvih povratnih informacija o eventualnoj isporuci. Po neslužbenim informacijama, trenutno su tijeku pregovori s Torlakom ali, ponavljam, to nije službena informacija", naglasila je Jurić.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo