14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

24.07.2021 / 10:40 BiH - Mostar

Klub skakača otkazao poziv Stanivukoviću na skokove sa Starog

Klub skakača otkazao poziv Stanivukoviću na skokove sa Starog
Foto: Vijesti.ba

Srebrenica je bolna rana svih nas i uvijek će biti. 

Nakon jučerašnjeg komentara na odluku visokog predstavnika Valentina Inzka o zabrani negiranja genocida, gradonačelniku Banje Luke Drašku Stanivukoviću organizatori tradicionalnih skokova sa Starog Mosta u Mostaru povukli su ranije uručenu pozivnicu.

Mail upućen gradonačelniku Banje Luke prenosimo u cijelosti.

“Poštovani gradonanačelniče Stanivuković, jako nam je žao što vaš dolazak na 455.tradicionalne skokove ovim putem otkazujemo. Srebrenica je bolna rana svih nas i uvijek će biti. Na ovom mostu 11. jula skokom bez aplauza “Mostari” obilježavaju Dan žalosti. Srebrenica je otvorena rana svih nas, a vaše izjave u medijima su nešto što je dodatno potreslo sve nas i ovom narodu ponovo stavilo so na otvorenu ranu”, stoji u mailu koji je poslao Organizacioni odbor Kluba Skakača u vodu “Mostari”.

Stanivuković je jučer odluku visokog predstavnika Valentina Inzka nazvao kukavičkim potezom.

"Pokazujete neku vrstu hrabrosti prije nego što odete. Mislim da je to veoma loše i može tenzije dodatno produbiti, to nikako nije dobro za Republiku Srspku i za naš narod. Bilo koja vrsta nametanja nije dobra, da mi neko nameće mišljenje ili pogled na istoriju, to je za mene pogubno i štetno. Bilo koja vrsta prisiljavanja u BiH pokazala se kao veoma loša po cijelu Bosnu i Hercegovinu", izjavio je gradonačelnik Banje Luke.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo