10°C
Mostar 12°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

26.07.2021 / 21:06 Politika - Potpredsjednik SDP-a

Bećirović: Milorade, pakuj kofere i odlazi

Bećirović: Milorade, pakuj kofere i odlazi
Denis Bećirović / Vijesti.ba
Milorade, ako ne želiš živjeti u BiH, pakuj kofere, uputi se na prvi granični prijelaz i odlazi!

Poručio je ovo potpredsjednik SDP-a BiH i delegat u državnom Domu naroda Denis Bećirović članu Predsjedništva BiH i lideru SNSD-a Miloradu Dodiku.

Bećirovićev status na društvenim mrežama u nastavku prenosimo u cjelosti:

"Milorad Dodik: Nećemo živjeti u zemlji u kojoj neko može proglasiti zakon. Ništa više nećemo prihvatiti ni od jednog visokog predstavnika.

Odgovor Denisa Bećirovića: Milorade, stalno se pozivaš na izvorni Dejton i zato bi morao znati da je uloga visokog predstavnika jasno definirana u Aneksu 10. Dejtonskog mirovnog sporazuma. Dejton nije švedski stol da uzimaš i odbacuješ šta hoćeš i kad hoćeš. Ako Ti se ne sviđa država Bosna i Hercegovina pakuj kofere, uputi se na prvi granični prijelaz države Bosne i Hercegovine i odlazi tamo gdje misliš da će Ti biti bolje. Oslobodi građane i narode Bosne i Hercegovine svoje pogubne politike koja nikome i nigdje nije ništa dobro donijela. Milorade, slobododno idi iz Bosne i Hercegovine, široko ti polje! Iz Bosne možeš ići, ali iz ove države nećeš ponijeti nijedan kvadratni metar njene internacionalno priznate i nedjeljive državne teritorije. Na kraju, upamti dobro Milorade, Bosne je bilo i može biti i bez entiteta, a entiteti mogu postojati samo kao administrativno-teritorijalne jedinice unutar države Bosne i Hercegovine ili ih neće nikako ni biti", napisao je Bećirović.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo