3°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

02.08.2021 / 18:26 BiH - Započeo u nedjelju

Papa Franjo uputio poruku sudionicima Mladifesta u Međugorju

Papa Franjo uputio poruku sudionicima Mladifesta u Međugorju
Papa Franjo / Vijesti.ba
Papa Franjo uputio je poruku sudionicima 32. Međunarodnog molitvenog festivala Mladifest u Međugorju koji je službeno započeo u nedjelju, a okupio više desetaka tisuća mladih sa svih strana svijeta.

Papa je mladim sudionicima u Međugorju poručio kako i njih Isus poziva neka idu za njim.

- Dopustite se osvojiti njegovim pogledom koji je pun ljubavi i koji nas oslobađa od zavodništva idola i od lažnog bogatstva koje obećava život, ali donosi smrt. Ne bojte se primiti Kristovu Riječ i prihvatiti njegov poziv - stoji, uz ostalo, u Papinoj poruci.

Pozvao je mlade da mole za njega te im poručio da i on moli za njih te ih blagoslivlja.

Program ovogodišnjeg, za razliku od prošlogodišnjeg, Mladifesta sastoji se od prijepodnevnog i poslijepodnevnog programa (molitva, pjesma uz međunarodni orkestar i zbor, kateheza, svjedočanstva) te večernjeg programa (krunica, euharistija, klanjanje, molitva sa svijećama, molitva pred križem, igrani film zajednice Cenacolo…).

Kako je ranije najavljeno, misna slavlja na Mladifestu predvodit će kardinal Robert Sarah, apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto, nadbiskup Tadeusz Wojda, biskup Guido Gallese i fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo