16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

04.08.2021 / 22:46 Regija - Hrvatski predsjednik

Milanović odlikovao postrojbu HVO-a 'Ludvig Pavlović'

Milanović odlikovao postrojbu HVO-a 'Ludvig Pavlović'
Foto: Fena / Vijesti.ba
Hrvatski predsjednik Zoran Milanović uručio je u srijedu navečer u Kninu visoka odlikovanja hrvatskim generalima i Vojnoj policiji Hrvatskog vijeća obrane i Postrojbi za posebne namjene Ludvig Pavlović HVO-a.

Na prijemu koji je priredio za ratne zapovjednike na kninskoj tvrđavi, Milanović je odlikovanja uručio umirovljenom general-pukovniku Mladenu Kruljcu, umirovljenom general-bojniku Ivanu Kapularu, umirovljenom general-bojniku Jozi Milićeviću i umirovljenom generalu Zvonku Peternelu.

Također je uručio odlikovanja i Vojnoj policiji Hrvatskog vijeća obrane i Postrojbi za posebne namjene Ludvig Pavlović HVO-a.

Govoreći na skupu u povodu Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluja, Milanović je kazao da je smisao okupljanja "da se radujemo svojim uspjesima, a ne da likujemo nad tuđim porazima", javlja Hina.

"Puno je i krvi i teških osjećaja palo da bi se ovo pretvorilo u nekakvo likovanje. Ovdje smo danas da odlikujemo neke od najboljih među vama. Odlikovanja koja ću im dati u svoje ime, u ime hrvatske države nisu odlikovanja, ponavljam to i važno je, da bih bilo koga povrijedio, nego da bih naglasio ispravnost i veličinu našeg puta", rekao je Milanović.

"Ovdje ću drugu godinu zaredom odlikovati našu braću iz Bosne i Hercegovine, naše suborci i članove našeg naroda u drugoj državi, koji su se dali za zajedničku stvar. Vjerujem da će to shvatiti i oni koji kritički gledaju na to u BiH. Ovo je je dug časti ljudima koji su dali sve od sebe, za hrvatsku državu, zajedno s Armijom Bosne i Hercegovine", naglasio je.

Milanović je zahvalio svima koji su došli i čestitao odlikovanima te izrazio nadu da nitko više nikada iz pozicije predsjednika Republike Hrvatske takva odlikovanja neće davati ratnim zapovjednicima, što znači da rata neće biti.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo