3°C
Mostar 8°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 4°C
Bihać 2°C

05.08.2021 / 10:35 Politika - Milan Dunović

Milanović je sramota za državu koju predstavlja

Milanović je sramota za državu koju predstavlja
Foto: Vijesti.ba

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović, povodom Dana logoraša općine Stolac, na poziv Udruženja logoraša boravio je jučer u ovom bosanskohercegovačkom gradu.

Polaganjem cvijeća na spomen obilježje, zajedno sa predstavnicima Udruženja, prisjetio ponovljenog zločina iz 1943. i 1993. godine u selu Orašlje kod Stoca.

Također, polaganjem cvijeća ispred Koštane bolnice u Stocu, obilježena je i 28. godišnjica etničkog čišćenja Bošnjaka Stoca.

„Mi znamo šta je istina, međunarodni sud u Haagu zna šta je istina, a istina je da se ovdje desio zločin, istina je i da su ga počinili neki osuđeni pojedinci koje predsjednik Republike Hrvatske odlikuje na današnji dan i tako predstavlja sramotu za državu koju predstavlja i za funkciju koju obavlja“, rekao je potpredsjednik Dunović u svom obraćanju.

„Mi znamo, ali nove generacije mogu doći u situaciju da ne znaju, samo ako mi prestanemo pričati o tome. Njima se u posljednje vrijeme pokušava reći da ovdje rat i nije onakav kakav je bio, da su izmjene Krivičnog zakona koje je donio visoki predstavnik populistički potez i da ne treba da pričamo o prošlosti, nego o budućnosti. Jesam za to da pričamo o budućnosti, ali prije toga treba da se suočimo sa prošlošću“, naglasio je Dunović, saopćeno je iz njegovog kabineta.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo