9°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

05.08.2021 / 11:50 Fudbal - Podrška za visoke ambicije

Gradska uprava Visoko uz rukometaše i nogometaše Bosne

Gradska uprava Visoko uz rukometaše i nogometaše Bosne
Foto: FENA

Gradska uprava Visoko odlučila je podržati rad nogometnog i rukometnog kluba Bosna Visoko.

Rukometni klub Bosna u ponedjeljak je predstavio nove igrače, a prema riječima ljudi iz Uprave najveći sponzor kluba je trenutno Gradska uprava Visoko, podrška nikada nije bila veća što ima ogroman značaj za visoke ambicije. Također, u toku je i rekonstrukcija dvorane "Mladost" koja u novu sezonu ulazi u novom ruhu.

Sa nogometnim klubom Bosna u srijedu je potpisan ugovor pred početak nove sezone u Drugoj ligi Centar, u kojoj ekipa ima jedan cilj -povratak u Prvu ligu Federacije BiH.

- Mi ćemo sa svoje strane i u skladu sa našim mogućnostima biti značajna podrška nogometašima Bosne na putu povratka u Prvu ligu Federacije BiH, a rukometašima u borbi za što bolji plasman u elitnom rangu. Nogometni klub „Bosna“ koji je jedan od sportskih simbola našeg grada ponovo poprima ozbiljne obrise, okupila se dobra ekipa na terenu, ali i van njega, dok je identična situacija i u RK "Bosna", a ovu priliku koristim da nogometašima i rukometašima, te Upravi klubova poželim mnogo sreće u sezoni koja uskoro počinje i da zajedno, ako Bog da, naredne godine proslavimo ulazak u Prvu ligu Federacije nogometaša, kao i što bolji plasman rukometaša. Uz parolu „Vraćamo sport i kulturu u Visoko“ stali smo iza naših klubova koji učestvuju u ligaškim takmičenjima, a također podršku pružamo i svim sportskim kolektivima iz Visokog, i tako ćemo i u budućnosti da nastavimo, a na klubovima i sportistima je da budu najbolji ambasadori našeg grada - kazao je gradonačelnik Mirza Ganić.

Za tri ligaška kluba obezbijeđeno je ukupno 200.000 KM, a pored tog iznosa nedavno su i brojni drugi sportski kolektivi dobili značajnu podršku od strane Gradske uprave Visoko.


(Vijesti.ba / FENA)

 

Izdvajamo