22°C
Mostar 24°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 26°C
Bihać 25°C
Powered by Dark Sky

05.08.2021 / 15:39 BiH - Služba za poslove sa strancima

Migranti s područja Velike Kladuše izmješteni u prihvatni centar Miral

Migranti s područja Velike Kladuše izmješteni u prihvatni centar Miral
Foto: FENA

U jutarnjim satima Služba za poslove sa strancima preduzela je operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka migranata na području općine Velika Kladuša i izmještanje migranata pronađenih na lokaciji Ćurića Brod u privremeni prihvatni centar Miral.

Inspektori Službe za poslove sa strancima su uz asistenciju MUP-a USK-a, izvršili kontrolu kretanja i boravka migranata na lokaciji Ćurića Brod, općina Velika Kladuša, gdje su zatekli 44 migranta, od kojih je najviše državljana Bangladeša i Afganistana. Služba za poslove sa strancima je navedene migrante izmjestila u privremeni prihvatni centar Miral, gdje im je pružena medicinska pomoć, izvršena identifikacija i njihova registracija, te osigurani smještaj, hrana i ostali neprehrambeni proizvodi.

Provedena aktivnost je nastavak kontinuiranih operativnih akivnosti Službe za poslove sa strancima na izmještanju migranata iz napuštenih objekata u privremene prihvatne centre u cilju što boljeg upravljanja migracijskim procesima, u koordinaciji s lokalnim vlastima na području Unsko-sanskog Kantona, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima BiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo