9°C
Mostar 13°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C
Powered by Dark Sky

05.08.2021 / 19:39 Politika - Predsjednik SDA

Izetbegović u TK: Treba pomoći lokalne projekte

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović danas je boravio u Tuzlanskom kantonu, gdje je posjetio općine Banovići i Živinice, a zatim Tuzlu gdje je položio cvijeće na Kapiji, mjestu stradanja tuzlanske mladosti.

- Danas sam u Tuzli povodom 31. godišnjice rada i djelovanja gradskog odbora SDA Tuzli, ali nisam htio proći pored Banovića i Živinica, a da ne čestitam ljudima koji su pobijedili na proteklim izborima i političkim garniturama koje su pobjedile u svojim mjestima. Bilo je vrlo teško, posebno u Banovićima, tako da ne bi se moglo proći, a da se ne posjete ti ljudi i doček je bio izvanredan – izjavio je Izetbegović.

On je naglasio da su u Banovićima i Živinicama razgovarali o aktuelnim temama, zakonu o zabrani negiranja genocida koji je nametnuo visoki predstavnik, ali i lokalnim problemima.

- Potrebno je da nađemo načina da pomognemo lokalne projekte – istakao je Izetbegović.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA Tuzlanskog kantona Fahrudin Skopljak je kazao da je bilo razgovora o važnim temama za građane Tuzlanskog kantona.

- To su prvenstveno izmjene Zakona o pripadnosti javnih prihoda kako bi ovaj kanton doveli u ravnopravniji položaj, drugo je putna deblokada TK i treće je vrlo važno pitanje izgradnja Bloka 7 u Termoelektrani Tuzla od čega zavisi energetska stabilnost BiH, a na kraju i deset hiljada radnih mjesta kroz Elektroprivredu i rudnike – rekao je Skopljak.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo