1°C
Mostar 7°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C

20.09.2021 / 11:27 Regija - Protest građana

Srbi sa Kosova uputili apel: Vučiću reaguj

Srbi sa Kosova uputili apel: Vučiću reaguj
Foto: Kosovoonline

Pripadnici specijalne jedinice Rosu od jutros na prelazu Jarinje pretresaju građane koji su se pješke uputili ka centralnoj Srbiji, jer drugačije ne mogu da pređu.

Prelaz je blokiran u oba pravca, a nezadovoljni Srbi sa sjevera Kosova okupili su se na Jarinju kako bi izrazili protest zbog odluke prištinskih vlasti da uvede recipročne mjere prema Srbiji i naloga da sva vozila sa srpskim registarskim tabicama pri ulasku na Kosovo moraju da stave probne kosovske tablice, piše Kosovo online.

Zajedno sa građanima su i predsjednik Srpske liste Goran Rakić kao i gradonačelnici Leposavića Zoran Todić i Sjeverne Mitrovice Milan Radojević.

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić je pozvao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da pomogne narodu i da reguje u skladu sa mogućnostima.

"Pozivam sve okupljene da budu uzdržani, a takođe i Prištinu da ne izaziva provokacije. Ovo je direktna prijetnja narodu, koji brine kako će obezbjediti hljeb svojoj deci. Obavijestili smo i specijalnog izaslanika Miroslava Lajčaka i zatražili pomoć EU. I pozivam državu Srbiju i predsjednika Vučića da nam pomogne. Jesmo samo sad u ovome, ali sam uvjeren da će predsjednik Vučić naći rešenje i pomoći našem narodu. Beograde reaguj, Vučiću reaguj, narod je ovdje uznemiren i uplašen", kazao je Rakić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo