3°C
Mostar 9°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C
Powered by Dark Sky

21.09.2021 / 14:17 KORONAVIRUS - Šokantno

Kupac u Njemačkoj ubio radnika (20) na pumpi, jer ga je tražio da stavi masku

Kupac u Njemačkoj ubio radnika (20) na pumpi, jer ga je tražio da stavi masku
Foto: Vijesti.ba
Zaposlenik na benzinskoj pumpi u gradu Idar-Oberstein ubijen je nakon prepirke s kupcem oko maske za lice, prenosi Deutsche Welle.

Prema policijskom izvještaju, 49-godišnjak je osumnjičen da je upucao zaposlenika stanice u subotu navečer, potaknut prepirkom oko nošenja zaštitne maske.  

Šta se tačno dogodilo?

Počinitelj je prvo ušao u benzinsku pumpu kako bi obavio kupovinu te ga je zaustavio 20-godišnji zaposlenik, koji ga je upozorio da treba staviti zaštitnu masku na lice. Počeli su se prepirati, nakon čega je počinitelj napustio pumpu. Nakon otprilike sat vremena počinitelj se vratio, ovaj put s maskom, koju je potom skinuo te se počeo svađati sa zaposlenikom. U nekom je trenu 49-godišnjak izvadio skriveni revolver i usmrtio 20-godišnjaka.

Priznanje osumnjičenika

Nakon što je policija krenula u potragu za osumnjičenikom, on se sam predao policiji i priznao počinjenje zločina. Navodno je optuženi muškarac rekao da je on protiv korona-mjera i da nije vidio drugi način nego da počinjenjem zločina postavi primjer. Smatrao je da je žrtva odgovorna jer provodi pravila kojima se počinitelj protivio.

Gradonačelnik Idar-Obersteina Frank Frühauf izjavio je da je šokiran počinjenjem ovog zločina.


(Vijesti.ba / DW)

Izdvajamo