0°C
Mostar 6°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 4°C
Bihać 2°C

23.09.2021 / 12:11 Crna hronika - MUP KS

Nudio eksplozivnu napravu na prodaju pa uhapšen

Nudio eksplozivnu napravu na prodaju pa uhapšen

Tokom jučerašnjeg dana, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su došli do saznanja da jedno lice nudi na prodaju ekslozivnu napravu.

Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres jednog stana na području općine Novo Sarajevo, te su policijski službenici došli do informacije o licu koje posjeduje eksplozivnu napravu. Istog dana u ulici Zagrebačka, općina Novo Sarajevo, pronađena je staklena tegla u kojoj se nalazi nepoznata eksplozivna naprava, a koju je prethodno ostavila osoba S.S. iz Sarajeva.

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici, koji su izuzeli pronađenu napravu. Pomenutog dana u 13,00 sati slobode je lišena osoba S.S., rođena 1994. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da se u vezu sa navedenim krivičnim djelom može dovesti osoba E.B. iz Vogošće. Izvršenim pretresom stana koji isti koristi na području općine Vogošća, pronađena je i oduzeta određena količina materije koja asocira na opojnu drogu, drobilica, vaga, jedan pištolj nepoznate marke i kalibra, okvir za pištolj i četiri metka.

Navedenog dana u 18,00 sati osoba E.B., rođen 1976.godine u Sarajevu, nastanjen u Vogošći je lišena slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična djela Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osobe lišene slobode su predate u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad pomenutim osobama.



(Vijesti.ba )

Izdvajamo