0°C
Mostar 3°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

25.09.2021 / 23:23 Fudbal - La Liga

Real Madrid kiksao na svom terenu protiv Villarreala

Real Madrid kiksao na svom terenu protiv Villarreala
Foto: Twitter
Fudbaleri Real Madrida i Villarreala remizirali su rezultatom 0:0 u sedmom kolu La Lige.

Unai Emeri je večeras prilično namučio Carla Ancelottija i bio ravnopravan rival.

Villarreal je u prvom poluvremenu bio opasnija ekipa, posebno je pretio Danjuma, koji je imao dvije odlične prilike. Prvo ga je u 13. minutu zaustavio Thibault Courtois, a onda je u 38. bio za malo neprecizan.

Real je u prvom delu bio praktično bezopasan, jedino uzbuđenje u protivničkom šesnaestercu bilo je kada je Nacho tražio penal, ali ga opravdano nije dobio.

Ancelotti je na poluvremenu shvatio da mora nešto mijenjati, uveo je Camavingu umjesto Rodryga, a Asensio je iz veznog reda prekomandovan na desni bok.

Real je zaigrao mnogo bolje, ali je nekako teško stvarao one najbolje prilike. Villarreal je i dalje imao posjed lopte, odlično se branio i taktički bio na visokom nivou.

Ancelotti je u finišu uveo i Hazarda pa i Isca, umjesto Modrića i Asensija i to je bio dodatni znak za totalnu ofanzivu. Ipak, Real nije bio pretjerano konkretan i opasan u finišu, Villarreal je zasluženo osvojio bod.

Zanimljivo, Villarreal je čak četvrti put ove sezone odigrao bez golova, dok je Real i pored remija ostao lider na tabeli sa 17 bodova.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo