2°C
Mostar 7°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C
Powered by Dark Sky

26.09.2021 / 12:22 Ostali sportovi - Sarajevo

Na drugom festivalu sporta 'Sport Fest 2021' predstavljeno 20 sportova

Na drugom festivalu sporta 'Sport Fest 2021' predstavljeno 20 sportova
Foto: FENA

Drugi festival sporta pod nazivom ''Sport Fest 2021'' održan je u Centru "Safet Zajko" u okviru evropske sedmice sporta koja se širom održava Evrope od 23. do 30. septembra pod sloganom #BeActive.

Cilj tog događaja je omogućiti da sport bude dostupan svima, potaknuti sudjelovanje u sportu i fizičkim aktivnostima, te podići svijest o mnogim prednostima tjelesnih aktivnosti za sve - djecu, roditelje, rekreativce i starije osobe.

Na festivalu je predstavljeno 20 sportova među kojima su atletika, američki fudbal i ragbi, nogomet, košarka, gimnastika, odbojka, tenis, stoni tenis, teqball, taekwondo, gimnastika, crossfit, judo, hrvanje, karate, te fitness programi Fat burning, Full body workout, zumba i tabata.

Djevojčice, dječaci i građani uživali su u prezentaciji sportova koje su vodili koordinatori i treneri iz raznih klubova i organizacija, a među gostima na festivalu bila su djeca iz SOS dječijeg sela i Udruženja “Ruku na srce”.

Ambasador evropske sedmice sporta u BiH je Nedžad Husić, prvak Evrope u taekwondou do 21 godine, viceprvak Evropa u seniorskim kategorijama i vlasnik najuspješnijeg rezultata na Olimpijskim Igrama u historiji BiH obzirom da je u Tokiju osvojio peto mjesto. Osim Husića na festivalu je radionicu vodila višestruka olimpijska učesnica Larisa Cerić.

Organizator festivala je agencija ''Hardino'' u saradnji sa Udruženjem za umjetnost kulturu i sport ''Spektar''. Ovaj događaj nominovan je od Federalnog ministarstva kulture i sporta za realizaciju sedmice sporta, a podršku je dalo i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Organizatori su istakli da su zadovoljni činjenicom da se festival održava drugu godinu zaredom u pandemijskom vremenu, da su izuzetno zadovoljni rastom festivala, ali da se nadaju da će naredni biti još bolji i uspješniji.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo