8°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 7°C

26.09.2021 / 17:02 Fudbal - Remi lokalnih rivala

Široki se u sudijskoj nadoknadi spasio poraza u Posušju

Široki se u sudijskoj nadoknadi spasio poraza u Posušju
Foto: HŠK Posušje / Facebook
Ekipa Posušja napravila je veresiju od gotovog, a malo je nedostajalo da ostvari pobjedu u komšijskom derbiju protiv Širokog Brijega.

Utakmicu 11. kola Premijer lige BiH na Mokrom Docu bolje otvaraju gosti s Pecare. U sjajnoj šansi je bio Blagaić u četvrtoj minuti, nakon što mu je Mujan petom ostavio loptu, ali šutira iznad gola Posušja.

Nakon toga Nikola Leko je u solidnoj situaciji za postizanje pogotka, ali mlako šutira iskosa, pravo u Miškića.

Vujinović je zatim bio u dvije dobre šanse pred golom domaćih. Zatresao je mrežu u 26. minuti, ali dosuđen je ofsajd, da bi nekoliko minuta kasnije iz dobre pozicije šutirao glavom iznad gola Posušja.

Široki je zatim nastavio vršiti pritisak, ali Posušje u kontri dolazi do izrazite prilike, kada Serdarušić natrčava na loptu iz drugog plana i šutira tik pored gola gostiju.

Domaćini do vodstva dolaze početkom drugog poluvremena. Silovito je šutirao Barišić i pogodio stativu, a “odbijanac” je pokupio Luka Begić i zatresao mrežu gostiju.

Nakon toga uslijedio je novi pritisak Širokog, ali uglavnom su to bili jalovi napadi. Nova kazna za goste stiže u 64. minuti, kada se u gužvi ispred Miškićevog gola najbolje snalazi Zvonimir Vukoja i poentira za 2:0.

Nada da bi mogli izbjeći poraz Širokobriježanima se ukazala kada je desetak minuta prije kraja dosuđen jedanaesterac (faul Brekala nad Ćavarom u šesnaestercu) koji je realizovao Tonći Mujan.

Isti igrač je bio čovjek odluke u finišu susreta. Igrao se 90. minut kada je Medić centrirao, Mujan smirio loptu i šutem iskosa pogodio mrežu Posušja za, kako će se ispostaviti, konačnih 2:2.

Posušje – Široki Brijeg 2:2 (L. Begić 50′, Z. Vukoja 64′ – Mujan 82′ penal i 90′)

Stadion Mokri Dolac. Glavni sudija: Mateo Musa (Čitluk).

POSUŠJE: Galić, Brekalo, Šuta, J. Barišić, T. Barišić, Serdarušić, Ilinković, Leko, L. Begić, Vukoja, D. Begić.

ŠIROKI BRIJEG: Miškić, Obšivač, Grgić, Brekalo, Vujinović, Begić, Medić, Mašić, Mujan, Blagaić, Vukoja.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo