1°C
Mostar 6°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 6°C
Bihać 6°C
Powered by Dark Sky

28.09.2021 / 11:30 Tenis - Otvoreno

Federer odbrusio Đokoviću: Govori u svoje ime, ne znaš kako smo Rafa i ja!

Federer odbrusio Đokoviću: Govori u svoje ime, ne znaš kako smo Rafa i ja!
Foto: Vijesti.ba
Novak Đoković je tokom ove godine oborio nekoliko rekorda, bio je vrlo blizu i zlatnog, odnosno kalendarskog slama i upravo je o tim stvarima nerijetko govorio u javnosti.

Na izjave koje je Đoković davao prethodnih mjeseci, sada je reagovao švicarski teniser Roger Federer.

Naime, kako Roger Federer, Rafael Nadal i on imaju po 20 grand slam titula, prvi reket svijeta je izjavio da niko od "velike trojke" neće odustati od rekorda, iako već dolaze teniser nove generacije, koji bi mogli im naprave problem.

U intervjuu koji je nedavno dao, Švicarac je upitan da li se i on osjeća poput Novaka, koji je ocijenio da niko neće odustati?

- Vidite, očito je (Novak Đoković prim. aut.) govorio u svoje ime. Pun je adrenalina kada govori o tome i ne zna u kakvom smo stanju Rafael Nadal ili ja. Ali ne misli ništa loše, to je takođe evidentno, rekao je Federer u intervjuu za magazin "GQ".

Federer je istakao da je Novak imao sjajnu godinu i da je nevjerovatno da sva trojica imaju po 20 grand slamova.

- Godina mu je bila fenomenalna i zanimljivo će biti da vidimo kako će se nastaviti karijere nas trojice. Zapanjujuće je što sva trojica imamo po 20 grand slamova. Vau! Kad sam ja napredovao i uzdizao se, rekord je bio 12, a onda je Sampras došao do 14. Nadmašio sam ga 2009. izjednačio u Parizu i prevazišao u Londonu. To je za mene bio ogroman trenutak. Ali sada drugi igrači imaju drugačije perspektive. Naravno, svi hoćemo da pobjeđujemo više jer to je želja kad ste na ovom nivou. Ali, četvrtfinale Wimbledona sada možda nije bilo dovoljno dobro za mene, ali znate, put je bio težak i perspektiva mi je malo drugačija, naglasio je Federer.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo