8°C
Mostar 18°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 10°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

07.10.2021 / 10:28 Regija - Samo u Srbiji

Brutalni napad tabloida na Severinu zbog odbijanja saradnje s negatorima genocida

Brutalni napad tabloida na Severinu zbog odbijanja saradnje s negatorima genocida
Foto: Vijesti.ba
Nakon što je Severina potvrdila da je odustala od angažmana na, kako je rekla, ‘Dodikovoj televiziji’ Una objasnivši, da ne bi mogla raditi s osobom koja negira genocid u Srebrenici, naslovnice srpskih tabloida danas nose njen lik.

Najbrutalniji je bio Informer koji na naslovnoj strani piše: Đubre ustaško!. Ovaj tabloid blizak Aleksandru Vučiću traži od vlasi da se Severini zabrani ulazak u Srbiju.

Komentirajići naslovnicu Informera, jedan od korisnika Twittera piše:

- Jedna prosečna naslovna strana u Srbiji. I ko kaže da je u regionu isto, molim da pokaže. Ovakvo što ne postoji nigde.

Pjevačica je jučer pojasnila razloge zbog kojih je odbila angažman.

- Zato što je činjenica da sam dugo pregovarala, imali smo vrlo ugodne radne sastanke i doista smo dogovorili da ćemo raditi, čak smo krenuli s okupljanjem ekipe. Međutim, onda se u medijima pojavila informacija da je riječ o ''Dodikovoj televiziji'', pa se odjednom samo moje ime počelo pojavljivati uz njegovo. Na kraju se uspostavilo da je doista riječ o partnerstvu s porodicom Dodik. Ne želim sudjelovati u projektu koji ima veze s osobom koja vrijeđa žene na najgori način i koji ne priznaje da je u Srebrenici počinjen genocid.(Vijesti.ba)

Izdvajamo